Nou portal per facilitar la digitalització en català de les empreses

Segons la Cambra de Comerç de Barcelona, el 57% de les companyies tenen actualment els seus portals en català

La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca | ACN La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca | ACN

Les cambres de comerç de Catalunya i la Fundació.cat han posat en marxa el portal elkit.cat, una iniciativa que pretén augmentar la presència del català a la xarxa a través del procés de digitalització que viu avui el sector empresarial. Segons han destacat ambdues entitats, l'objectiu és crear una "eina útil" que permeti als negocis del país contactar amb empreses capaces d'oferir els seus serveis de transició al món web també en català. Aquest projecte es posa en marxa per aprofitar els recursos del programa europeu de digitalització vinculats als fons Next Generation de la Unió Europa, gestionats a l'Estat espanyol a través de l'empresa pública Red.es i les cambres de comerç.

Tal com ha destacat la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, actualment "només" el 57% de les empreses del país tenen les seves web en català. En aquest sentit, ha demanat al sector privat que aprofiti els recursos públics per la digitalització per impulsar la seva presencia internet, i fer-ho a més per "incrementar" la presencia del català. Segons els càlculs de la Cambra, Catalunya rebrà uns 500 milions d'euros en ajudes a la digitalització empresarial. Per accedir a aquestes ajudes, de fins a 12.000 euros, les companyies interessades han de contactar amb alguns dels "agents digitalitzadors" acreditats per l'administració.

"El nostre objectiu és que qui faci pàgines web les faci en català i que qui es doti de noves eines informàtiques ho faci en català per completar una digitalització en català", ha destacat el president de la Fundació.cat, Genís Roca. Actualment, el buscador de elkit.cat compta amb 2.500 proveïdors dividits en deu categories.

La iniciativa presentada aquest dimarts a Barcelona compta amb el suport d'entitats com la Plataforma per la Llengua, la Fundació Mobile World Capital o l'Associació Catalana d'Enginyeria en Telecomunicacions, entre d'altres. Així mateix, l'objectiu és sumar socis i fer de la nova plataforma un aplicatiu "complet i potent".

Avui et destaquem
El més llegit