NTT Data inaugura el seu primer centre europeu d'intel·ligència artificial a Barcelona

La filial de l'empresa més important d'informàtica del Japó preveu invertir 850.000 euros a tres anys vista

El director global de Tecnologia i Innovació de NTT Data, Tsuyoshi Kitani; el president Quim Torra; el conseller Jordi Puigneró, i altres treballadors de l'Administració i l'empresa NTT Data El director global de Tecnologia i Innovació de NTT Data, Tsuyoshi Kitani; el president Quim Torra; el conseller Jordi Puigneró, i altres treballadors de l'Administració i l'empresa NTT Data

NTT Data ja ha inaugurat el seu primer centre europeu d'intel·ligència artificial a Barcelona. El desembarcament de la filial de la companyia més important d'informàtica del Japó aterra a la capital catalana amb el pla estratègic d'invertir 850.000 euros a tres anys vista. Entre Japó i Barcelona, l'empresa compta per ara amb 130 tècnics especialistes treballant en tecnologia de dades i intel·ligència artificial. En aquest context, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat l'inauguració per anunciar que el Govern aprovarà al juliol una "estratègia" en IA per dotar el país dels objectius i les eines necessàries per liderar “aquesta revolució tecnològica”.

En aquest sentit, el conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró, ha concretat que els quatre eixos en què es desplegarà aquest pla estratègic: administració, salut, mobilitat i medi ambient i canvi climàtic. “Amb l’obertura d’aquest centre es demostra que Catalunya pot liderar aquesta revolució tecnològica, com al segle XIX va ser capaç de liderar la revolució industrial, i en això estem treballant”, ha assegurat Torra durant la visita a la seu de NTT Data a Barcelona, ubicada al Living Lab de la catalana Everis (adquirida per l’empresa japonesa ja fa uns anys). 

Més info: Everis guanya 1.173 MEUR i innova amb el Living Lab de Barcelona

És a la capital catalana -en connexió amb els experts en intel·ligència artificial que té a Tòquio- on NTT vol desenvolupar la seva estratègia per consolidar la seva posició com a “soci estratègic global dels clients en l’adopció de la intel·ligència artificial per a la transformació digital”. Amb aquest objectiu, l’empresa preveu invertir en una primera fase 850.000 euros en la creació de solucions innovadores i en potenciar la digitalització dels negocis dels clients en tots els països on treballa el grup. 

El centre d'excel·lència que obre a Barcelona comptarà amb un grup de científics experts en dades i enginyers catalans i d’arreu (no s'ha concretat la xifra exacta) que treballaran en col·laboració amb uns altres 130 professional del grup que ja treballaven a Everis o des del Japó, també especialitzats en IA. El Govern va ultimar durant el mes de febrer els darrers detalls amb l’empresa nipona per aconseguir establir aquest centre a Catalunya i de fet, l'acord es va començar a treballar en el marc del Mobile World Congress 2019.

Més concretament, Puigneró i Torra es van reunir amb representants de l'empresa precisament en el moment en què van abandonar la comitiva d'inauguració on participava el rei Felip VI. Més tard, el conseller va viatjar al Japó per tancar els serrells de l’operació. El director global de Tecnologia i Innovació (CTO) de NTT DATA, Tsuyoshi Kitani, ha manifestat que de seguida va adonar-se que aquest centre d’intel·ligència artificial “encaixava perfectament” amb les polítiques digitals del Govern.

Torra: "Amb l'arribada de NTT Data s'estreny encara més la relació entre el Japó i Catalunya"

A més, ha mostrat el seu compromís per ampliar “l’activitat inicial" que preveuen en el seu nou centre, i fins i tot ha desitjat que així contribuiran al creixement econòmic i al desenvolupament tecnològic de Catalunya. El president Torra ha correspost aquestes paraules i ha destacat que amb l’arribada de NTT Data “s’estreny” encara més la relació entre el Japó i Catalunya, dos països que segons el president “tenen en la tecnologia la pedra de toc de la seva economia”.

Més informació
Què és la intel·ligència artificial i com pot ajudar la teva empresa?
Avui et destaquem
El més llegit