Ontario Teachers' compra la funerària Mémora

El fons canadenc adquireix la companyia, fins ara en mans de 3i Group, per un valor de 450 milions d'euros

El Tanatori de Sant Gervasi és un dels que gestiona Mémora
El Tanatori de Sant Gervasi és un dels que gestiona Mémora

Ontario Teachers' Pension Plan ha comprat Mémora per un import que ronda els 450 milions d'euros. Fins ara, la funerària propietària del 85% de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB) estava en mans del fons britànic 3i Group, qui era l'accionista majoritari des del 2008, tal com explica La Vanguardia.

El fons d'inversió canadenc ha assegurat que mantindrà l'actual equip directiu de Mémora. Els ingressos totals assignats a 3i per la venda de la seva participació ascendeixen aproximadament a 133 milions d'euros.

Ontario Teachers', que és propietat de 318.000 professors canadencs i gestiona actius de 121.000 milions d'euros, ja va adquirir fa uns mesos la major part del capital del hòlding OGF, que controla Pompes Funèbres Générales, la primera funerària francesa. Ara, amb l'adquisició de Mémora, el fons canadenc consolida el seu negoci en aquest sector.

Amb una facturació que ronda els 200 milions d'euros anuals, Mémora compta amb 125 tanatoris a Espanya i Portugal, on realitza al voltant de 50.000 serveis fúnebres a l'any, i té una plantilla de 1.200 treballadors.

Més informació
Mémora, el negoci que no mor
Mémora compra la segona major funerària de Portugal
Barcelona crearà una empresa funerària municipal
Avui et destaquem
Comentaris