Parlem amb els bots?

El terme fa referència als assistents virtuals que cada cop més es relacionen amb els humans a través del llenguatge

Bot és una reducció per la part final del terme robot i, en conseqüència, es podria utilitzar com a forma sinònima de robot en les accepcions que aquesta forma té per a referir-se de manera genèrica a un programa informàtic o a un mecanisme automatitzat que executa una tasca.

Més específicament, però, bot té un ús freqüent documentat recentment per denominar el programa informàtic que utilitza tècniques d'intel·ligència artificial que li permeten interactuar amb éssers humans, i especialment realitzar tasques i respondre preguntes plantejades per mitjà de llenguatge natural. Per exemple, determinats servidors de serveis de xat en línia utilitzen bots per a generar missatges de xat com si fossin persones reals. En aquest cas, també s'utilitzen les formes bot de conversa o assistent virtual.

La Generalitat ha posat en marxa recentment a Telegram el bot @Generalitat_Bot, que ofereix a la ciutadania informació sobre equipaments com ara centres sanitaris, farmàcies o comissaries propers i permet localitzar-los d'acord amb la ubicació de l'usuari (o la que s'indiqui expressament). Pròximament s'hi incorporaran altres funcionalitats com la predicció del temps per comarques.
Avui et destaquem
El més llegit