Party Advisor: anar de festa amb Silicon Valley

Creada per Pol Domingo, l'aplicació ja funciona a Barcelona i està entrant al mercat de Madrid, València i Màlaga

Party Advisor  anar de festa amb Silicon Valley Party Advisor anar de festa amb Silicon Valley

"Estant a Toronto, em vaig adonar que tenia el mateix problema que a Barcelona: sempre ens ficàvem en els pitjors llocs per anar de festa, o bé havíem de pagar molts diners". El Pol Domingo, de 23 anys, ho va tenir claríssim quan va tornar del seu intercanvi als Estats Units. Tot just fa dos anys, el 2017, l'estudiant d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE) creava PartyAdvisor, una aplicació que posa a disposició dels usuaris les ofertes de les discoteques de Barcelona i que dóna informació sobre els esdeveniments que s'hi organitzen.

Més info: Pachá compleix 50 anys i factura 78 milions d'euros

El fundador de Party Advisor no té cap mena de dubte del futur que vol per a la seva startup. "Actualment estem només a Barcelona, però ja estem entrant a València, Madrid i Màlaga. Ara bé, el nostre objectiu és expandir-nos per tota Europa i Amèrica". Prova del potencial de l'empresa és el fet que ha rebut inversió de dos Bussines Angels de Silicon Valley. En total, ja han arribat fins a Barcelona 75.000 euros dels 100.000 que esperen.

Party Advisor ha rebut 75.000 euros d'inversió de dos Bussines Angels de Silicon Valley

A banda de la informació sobre les ofertes de les sales nocturnes de Barcelona, Pol Domingo destaca un altre punt fort de Party Advisor. "És com si l'aplicació estigués dins de totes les discoteques de la ciutat: et diu quanta gent hi ha o quin tipus de música estan posant". I no només això. Quan un usuari de l'aplicació compra l'entrada a una determinada discoteca, l'app mostra a la resta d'usuaris que l'ha comprada. "D'aquesta manera pots saber si la persona que t'agrada va a la discoteca", reflexiona el Pol Domingo entre rialles.

El Pol és molt jove, té 23 anys. Diu que el seu interès pel món dels negocis li ve d'herència. El seu avi, explica, "era molt negociant i emprenedor". Quan era petit, el creador de Party Advisor "sempre havia estat un cul inquiet amb ganes de fer moltes coses". Quan va tenir l'edat de sortir de festa, va adonar-se que podia fer diners treballant com a relacions públiques de les discoteques. Així ho va fer i així va aconseguir els coneixements i contactes que, més endavant, utilitzaria per crear la seva startup, encara que això, el Pol, encara no ho sabia.

4 years for now

Al 4 Years From Now, Party Advisor va trobar els inversors de Silicon Valley

"Efectivament, tot va canviar quan vaig conèixer el món de les startups". El 2017, el Pol tenia la idea, tenia experiència en l'oci nocturn barceloní, tenia els contactes i també uns certs coneixements empresarials, ja que estava estudiant ADE. Només li calia un equip per dur a terme la seva idea de negoci.

- Trobar l'equip va ser el més complicat de tot amb diferència – assegura.

- Per què? – tenint la idea i els contactes, em sorprèn que no tingués un fotimer de candidats.

- Perquè era una idea massa complicada per dur-la a terme entre estudiants i, al cap i a la fi, els meus contactes eren d'aquesta mena. Al principi, vam intentar engegar el projecte entre tres estudiants i no ens en sortíem. Finalment, vaig decidir externalitzar-lo.

Va ser així com van arribar a l'empresa fins a set persones, que, juntament amb el Pol, van acabar conformant l'equip de Party Advisor. Iñaki Morton, per exemple, va aterrar a Barcelona després de dos anys a Silicon Valley i treballa en el camps de desenvolupament de producte i de finances. D'altra banda, Guillem Guerrero es dedica a la part tecnològica de l'empresa i és expert en intel·ligència artificial i estructures de dades. 

Pol Domingo: "Trobar l'equip amb qui engegar el projecte va ser la tasca més complicada. Havia de buscar gent amb molta experiència"

Abans d'acabar l'entrevista, pregunto al Pol com han aconseguit la inversió de Silicon Valley. "Va ser al 4 years from now, un esdeveniment que es va fer a Barcelona i que serveix per connectar startups i per trobar inversors". Els diners que van entrar gràcies als Bussines Angels –"i els que encara han d'arribar", apunta el Pol– han permès Party Advisor consolidar-se i plantejar-se un futur ambiciós.

"Com t'he dit abans, volem ser el Trip Advisor de la festa i l'aplicació referència d'Europa i Amèrica en aquest àmbit". A banda, també es proposen incorporar els festivals de música a la seva oferta. Tot i que encara no pot oferir dades de facturació de l'empresa, que s'està incubant a Barcelona Activa, el Pol Domingo pensa en gran i parla amb la veu plena d'il·lusió de qui té una idea i l'empenta per tirar-la endavant. La del Pol és la història d'un jove que, entre gintònic i rom cola, va decidir que no hi havia prou amb sortir de festa. Havia de treure'n profit.

Més informació
Apolo, un club de clubs
Empreses de Catalunya: Ja som a Silicon Valley!
Silicon Valley no existeix
Avui et destaquem
El més llegit