El personal d’Iberia fa marxa enrere i torna a la vaga

La negativa de l’aerolínia d’acceptar una comissió de seguiment posa fi a la “treva” plantejada pels treballadors

Els treballadors d'Iberia durant la vaga de finals de juliol | ACN Els treballadors d'Iberia durant la vaga de finals de juliol | ACN

Després que aquest dimecres migdia el personal de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona decidís donar una “treva” i desconvocar la vaga prevista per al divendres 30 i dissabte 31 d’agost, unes hores més tard han fet marxa enrere i han decidit mantenir les aturades.

En l’últim tram de la negociació, l’aerolínia ha rebutjat crear una comissió de seguiment de l’acord entre les dues parts, tal com havia proposat la mediació del Departament de Treball. Ha estat en aquest punt quan el comitè de vaga ha abandonat la negociació que estava en marxa i ha posat fi a la “treva” que plantejaven. Segons el portaveu de la UGT al comitè d’empresa d’Iberia al Prat, Omar Minguillón, les negociacions s’han trencat perquè Iberia “no ens està respectant”.

Més info: El personal de terra d'Iberia desconvoca la vaga

Minguillón també ha criticat que “l’empresa no ha volgut acceptar una desconvocatòria de vaga”. El portaveu de la UGT al comitè d’empresa ha defensat que han actuat pensant en els passatgers, ja que havien acceptat desconvocar la vaga encara que no haguessin arribat a un acord definitiu i amb una oferta “insultant” de l’empresa.

El representant dels treballadors ha afirmat que la possibilitat de crear una comissió de seguiment que supervisés com s'estabilitza part de la plantilla del Prat -un aspecte que els sindicats emplaçaven l'empresa a seguir negociant amb la vaga desconvocada-, els podia "satisfer momentàniament". “Ens veiem en la necessitat de marxar i mantenir les vagues del divendres i dissabte”, ha insistit Minguillón.

Més informació
La UGT no descarta desconvocar la vaga d'Iberia
Es manté la vaga a Iberia després de la mediació
El personal de terra d'Iberia torna a la vaga
Avui et destaquem
El més llegit