El Port de Barcelona bat rècord de contenidors

La infraestructura transporta 2,1 milions de contenidors, un 30,4% més que durant el primer semestre de 2020

El Port de Barcelona bat el rècord de transport de contenidors establert el primer semestre de 2019 | ACN El Port de Barcelona bat el rècord de transport de contenidors establert el primer semestre de 2019 | ACN

El tràfic de contenidors al Port de Barcelona entre els mesos de gener i juliol va créixer un 30,4% respecte del mateix període de l'exercici anterior, fins a prop de 2,1 milions de contenidors transportats. Aquesta xifra suposa un nou rècord històric per al Port, que ja registra un trànsit de contenidors un 4,1% superior al del primer semestre de 2019, abans de la pandèmia.

El tràfic de mercaderies total, per la seva banda, va registrar un creixement interanual del 16,6%, fins als 38,5 milions de tones. La dada, però, es va mantenir per sota de la registrada entre el gener i el juny de 2019, en concret un 5,1%. El Port atribueix aquesta recuperació a l'increment de les exportacions, tot afirmant que les dades "confirmen la recuperació de l'economia de la zona".

Per segments, el dels vehicles és el que més ha contribuït a la millora en els resultats de la infraestructura. Entre el gener i el juliol s'han transportat un total de 318.823 unitats de vehicles, un creixement del 23,7% en termes interanuals. Els principals indicadors de trànsit van compartir aquesta tendència, amb l'excepció dels líquids a dojo, que van caure un 11,8% llastrats pel descens del transport de gas natural i benzines. Quant als passatgers, el Port de Barcelona en va rebre 432.250 entre el gener i el juliol, amb un creixement del 14,7% respecte del mateix període del 2020, però encara molt lluny (-78,7%) de les dades de 2019.

Més informació
El Port de Barcelona millora les xifres de tràfic prèvies a la covid-19
Tornen els vaixells
Avui et destaquem
El més llegit