Mireia Cigarrán, Selva Orejón i Oracle4Teachers, Premis DonaTIC 2022

També s'ha guardonat l'enginyera Carolina Pinart, la investigadora Gemma Piella i la psicòloga Maria del Mar Porras

Les premiades als Premis DonaTIC 2022 | Cedida Les premiades als Premis DonaTIC 2022 | Cedida

L'emprenedora Mireia Cigarrán –creadora de VR Pharma, la primera farmàcia digital de píndoles de realitat virtual- i l'empresària Selva Orejón –creadora de la companyia de ciberseguretat OnBRANDING- han estat dues de les guardonades dels Premis DonaTIC 2022, que impulsa Polítiques Digitals amb l'objectiu de reconèixer i donar visibilitat al paper fonamental de les dones en les TIC. El palmarès dels Premis DonaTIC 2022, que s'han entregat al TNC coincidint amb el Dia d'Ada Lovelace, també ha reconegut el projecte Oracle4Teachers, la iniciativa M2m del Club Dones Politècniques de la UPC, l'enginyera Carolina Pinart, la investigadora Gemma Piella, la psicòloga Maria del Mar Porras i la científica Anna Muñoz, entre d'altres.

En total, s'han premiat 11 dones i 2 entitats com a referents de l'apoderament femení en l'àmbit tecnològic. Als 10 premis corresponents a les 8 categories i 2 subcategories del concurs s'hi ha afegit en aquesta edició dues mencions especials en els àmbits aeroespacial i de la ciberseguretat i un Premi Honorífic, que ha anat a parar a mans de l'enginyera informàtica Pilar Conesa, per la seva trajectòria professional.

Els Premis DonaTIC s'han consolidat com a referent a l'hora de reconèixer i divulgar la feina de les estudiants i professionals catalanes en l'àmbit tecnològic. Aquests guardons tenen el doble objectiu de reconèixer i divulgar el paper i el talent de les dones i d'oferir referents a nenes i noies per animar-les a dedicar-se a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i a assumir posicions de lideratge en el sector. Des de l'any 2015, en què es va celebrar la primera edició d'aquests guardons, els Premis DonaTIC han rebut un total de 621 candidatures i han reconegut, amb premis i/o mencions especials, el paper de 79 dones i/o entitats de l'àmbit tecnològic i digital.

Avui et destaquem
El més llegit