Pere Relats continuarà al capdavant d'Amec

La junta directiva ha validat el nou mandat del CEO del Grup Relats

Imatge de Pere Relats, president d'Amec | Cedida Imatge de Pere Relats, president d'Amec | Cedida

Pere Relats continuarà al capdavant d’Amec fins a l’any 2027, després de rebre la validació per part de la junta directiva de l’entitat que representa els interessos de les empreses industrials internacionalitzades. Des de l’any 2019, la primera etapa de la presidència de Relats ha estat marcada per l’impacte de la pandèmia, el Brexit, les relacions Xina-Estats Units i la guerra a Ucraïna. El directiu dirigeix el Grup Relats, empresa fundada l’any 1957 que fabrica tubs aïllants i tèrmics per a la indústria de l’automoció, aeronàutica i ferroviària. Més enllà de Catalunya, el grup té fàbriques repartides per la Xina, Mèxic, Marroc, Vietnam i Romania. 

L’objectiu del nou mandat de Relats és reforçar la col·laboració dins l’ecosistema i, a la vegada, apostar per la transformació digital. Aquests àmbits d’actuació estan recollits en el pla estratègic d’Amec, col·lectiu que en el darrer any ha impulsat una reforma dels seus estatuts. Les empreses que estan situades a l'òrbita d'amec generen un volum d'exportació superior als 6.200 milions d'euros, exporten una mitjana del 57,7% de la seva facturació i inverteixen el 5,1% en projectes relacionats amb la innovació.

La direcció executiva d'amec anirà a càrrec de Joan Tristany i el comitè executiu estarà format per les següents persones: Laia Guilera (Vicepresidenta), Jordi Galtès (Vicepresident), Manel Perramon (Tresorer), Joan Caba (Vocal), Mercè Girbau (Vocal), Ariadna Marín (Vocal), Michele Palma (Vocal) i Manel Xifra (Vocal). Un equip de treball que també prioritzarà actuacions encarades a millorar el coneixement, el respecte per la sostenibilitat, la renovació del teixit industrial i la permeabilitat del sistema.

Més informació
Les empreses de l'Amec rebaixen les expectatives de negoci
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit