Les professions amb més salari i menys competència

Informàtica, telecomunicacions i ciberseguretat són les més demandades per les empreses

Els enginyers són un dels perfils més demandats Els enginyers són un dels perfils més demandats

El sector de les telecomunicacions i la informàtica són les professions més demandades per les empreses i tenen un salari per sobre de la mitjana però alhora també són les que menys inscripcions reben, segons un estudi realitzat per Infojobs. En concret, destaca especialment l'àmbit enfocat a la ciberseguritat

D'acord amb els tradicionals propòsits d'any nou, el portal online per trobar feina té un 20% més d'inscripcions a ofertes de treball durant el gener que al desembre. Entre aquests nous llocs de treball, la informàtica i les telecomunicacions són els sectors més demandats i concentren fins al 16,4% de totes les ofertes publicades. Al mateix temps, les ofertes dins el sector informàtic són les que presenten menys competència ja que hi ha menys inscripcions per vacant que en altres sectors.

Els perfils més demandats

La programació de llenguatges majoritaris i de tecnologia Java són els perfils més demandats dins aquest sector. Al llarg de l'últim any, les professions vinculades a la ciberseguretat han acumulat més de 1.200 vacants, a les quals només s'han apuntat 20 persones per oferta.

Per la seva banda, les posicions d'especialista de Scrum o Agile s'han multiplicat per 20 en els últims sis anys. Aquest perfil, que també presenta molt poca competència entre els que busquen feina, té una retribució de gairebé 39.000 euros bruts anuals de mitjana.

Al marge de la tecnologia, també hi ha perfils amb grans possibilitats com són el d'ortodontista i odontòleg, que el 2016 comptaven amb només 9 inscripcions per vacant. A més, el salari mitjà arriba als 64.808 euros en el primer cas i els 43.000 euros en el segon.

Més informació
Harmon: "La majoria de les multinacionals d’Espanya estan reclutant fora del país"
Empreses que regalen solidaritat per Nadal
El llarg camí cap a la conciliació laboral i familiar
Avui et destaquem
El més llegit