CA | ES

Puigdemont: "El batec de l'economia és el del país"

El periodista Joan Safont reuneix en el llibre 'Capitans del comerç' la història de 50 empreses dedicades al comerç a Catalunya

"Aquests capitans del comerç són exemple del millor caràcter d'aquest país", ha assegurat el president Carles Puigdemont aquest dilluns, durant la presentació del llibre Capitans del comerç, editat per Xavier Cambra i escrit per Joan Safont. En l'acte, que ha presidit juntament amb el president de Banc Sabadell, Josep Oliu, el president de la Generalitat de Catalunya ha afirmat que "és evident que el comerç ha condicionat la geografia urbana i social del nostre país. Ha modelat l' urbanisme i ha definit eixos de prosperitat en l'entorn dels quals s'han configurat diverses dinàmiques".


Capitans del Comerç és una obra dedicada al sector del retail que forma part de la sèrie "Capitans" i que es va presentar fa dos anys amb el llibre Capitans d'Indústria. El volum actual recull les històries de 50 famílies empresàries com ara els Cottet, Novell, Querol, Santiveri i Tous, entre altres importants cognoms empresarials catalans.

"No és pas certa la dita que les terceres generacions són els que ensorren aquests negocis, pot ser que alguns facin un imperi com han fet. El que és cert és que tota família condensa en si mateixa la història del país", ha apuntat Safont, qui s'ha entrevistat amb actuals responsables i familiars de les principals firmes comercials catalanes que disposen de botiga a peu de carrer.


L'acte de presentació també ha servit per a reivindicar la bona feina de l'emprenedoria catalana dels segles XIX i XX. "Són històries, il·lusions que han fet que el nostre país tingués aquesta classe d'emprenedors des de fa temps. Aquesta empenta com a país ve de llarg", ha destacat Oliu, màxim responsable de l'entitat financera en què s'ha realitzat la presentació. El president de Banc Sabadell ha fet èmfasi en el valor d'aquest entusiasme a l'hora d'endegar un projecte i ha conclòs que "les bones idees i les il·lusions són la manera de millorar la nostra economia i societat".

Per la seva part, l'editor del llibre, Xavier Cambra, ha afirmat que "teníem molt clar que veníem d'una arrel comercial i el que volíem constatar és que el nostre comerç no és de fa quatre dies, sinó que ve d'aquella època i s'ha anat transformant", ha apuntat.
Avui et destaquem
El més llegit