Quirón lidera un dels millors grups sanitaris d'Europa

La fusió entre el grup català i el madrileny IDCsalud comptarà amb una plantilla de més de 17.000 treballadors

El Grup Hospitalari Quirón liderarà un dels grups sanitaris més potents d'Europa. Amb l'acord de fusió amb la madrilenya IDCsalud, que es segellarà a finals de juny, la companyia comptarà amb 40 centres hospitalaris i una plantilla superior a 17.000 empleats.

El grup resultant, que mantindrà el nom de Grup Hospitalari Quirón, serà presidida per María Cordón i Víctor Fusta, i la família Cordó romandrà en l'accionariat i als òrgans de govern de la futura companyia resultant.

Les dues companyies asseguren que aquesta operació "confirma el procés de consolidació que ja ha passat en altres països d'Europa". Quirón sempre ha defensat la necessitat de consolidar el sector hospitalari a Espanya, "molt fragmentat en l'actualitat".

Un macrogrup sanitari
Amb aquesta unió, el grup oferirà més de 6.200 llits, amb més de 17.000 treballadors i 8.000 col·laboradors mèdics, comptant en la majoria dels seus centres amb infraestructures de primer nivell i amb un equipament d'avantguarda. La tasca assistencial del nou grup cobrirà totes les especialitats mèdiques, destacant en el diagnòstic i tractament de patologies cardiovasculars i oncològiques.

A més, l'activitat conjunta en 2013 se situa al voltant de 5.000.000 de consultes, 1.500.000 urgències, 1.200.000 estades hospitalàries, 220.000 ressonàncies magnètiques i més de 100.000 tractaments oncològics.

Així mateix, comptarà amb un quadre mèdic més nombrós del sector, el que el converteix en el primer d'Espanya en nombre de pacients atesos i en superfície assistencial, gestionant 40 hospitals (dels quals 6 són universitaris), més de 30 centres sanitaris, 6 residències i l'únic Institut d'Investigació Sanitària privat acreditat per l'institut de Salut Carlos III.
Avui et destaquem
El més llegit