Reig Jofre factura un 16% més pels medicaments essencials

El creixement del negoci internacional i la venda de medicaments essencials compensen la pèrdua d'ingressos derivada de la crisi de la covid-19

El CEO de Reig Jofre, Ignasi Biosca | ACN El CEO de Reig Jofre, Ignasi Biosca | ACN

Reig Jofre ha assolit una facturació de 170 milions d'euros entre gener i setembre, un 16% més respecte al mateix període de l'exercici anterior. Fruit d'aquest creixement, la companyia ha aconseguit registrar un benefici net de 5,3 milions d'euros, una xifra que durant els nou primers mesos de l'any passat es va situar en 2,2 milions d'euros. Per altra banda, l'Ebitda s'ha incrementat un 55% interanual, fins als 19,2 milions d'euros. Segons ha explicat la farmacèutica en un comunicat, el creixement del negoci internacional i la venda de medicaments essencials han compensat la pèrdua d'ingressos derivada de la crisi de la covid-19.

La divisió que presenta un creixement més notable és la que inclou les àrees de dermatologia, osteoarticular i salut de la dona. Durant els tres primers trimestres, aquesta branca va facturar 49,4 milions d'euros, un 41% més respecte al mateix període de l'exercici anterior, impulsada sobretot per l'àrea osteoarticular. Pel que fa a la divisió de tecnologies farmacèutiques, que representa gairebé la meitat de les vendes del grup, entre gener i setembre es va assolir un creixement de l'11% gràcies a la fabricació i venda de medicaments essencials vinculats a la crisi de la covid-19, principalment sedants, analgèsics i relaxants musculars.

A l'àrea de cures persones, aquesta va experimentar un creixement interanual del 3%, impulsat per un increment de productes de desinfecció i complements alimentaris.

Per zones geogràfiques, l'Estat representa un 47% de les vendes del grup, i la facturació durant els nous primers mesos de l'any s'ha incrementat un 24%. La resta del mercat europeu genera el 41% dels ingressos, i ha registrat un creixement del 5%, mentre que a la resta del món, les vendes s'han incrementat un 32%.

Més informació
Reig Jofre eleva un 24,6% els beneficis malgrat perdre rendibilitat
Les inversions fan guanyar un 46% menys a Reig Jofre
Avui et destaquem
El més llegit