Reig Jofre eleva el negoci i perd un 36% de benefici

El grup farmacèutic factura 119,6 milions d'euros, un 0,2% més, i guanya 3,23 milions fins al setembre

Reig Jofre és un grup líder en el sector farmacèutic
Reig Jofre és un grup líder en el sector farmacèutic

Reig Jofre ha registrat un benefici net de 3,23 milions d'euros durant els nou primers mesos d'aquest any, el que suposa un descens del 36% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dimarts la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Entre el gener i el setembre, l'empresa ha aconseguit una xifra de negoci de 119,6 milions d'euros, amb un increment del 0,2%, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) s'ha situat en 9,15 milions d'euros, per sota dels 11,46 milions d'euros de l'any anterior.

La companyia ha destacat l'"excel·lent" comportament de les línies d'injectables (+21%), dermatologia (+10%) i respiratori (+14%) que contrasta amb l'encara lenta recuperació de les línies d'antibiòtics (-9%) i complements nutricionals (-9%).

En concret, Reig Jofre ha atribuït el descens de l'Ebitda a l'increment dels costos de personal a les inversions d'expansió de capacitat productiva en tres de les seves quatre plantes, resultat del creixement de la demanda en les línies de dermatologia i injectables; a la inversió en projectes d'expansió en nous mercats en la línia d'antibiòtics, i a la no reducció de la plantilla lligada a aquesta línia, malgrat la caiguda d'un 9% en vendes pels problemes de subministrament de matèries primeres. "Ja estan en vistes de solució", s'assegura des de la companyia que es mostra confiada amb la recuperació.

A tancament de setembre, el deute financer net s'ha reduit un 37% i s'ha situat en 13,8 milions d'euros.

Més informació
Com seria l’Ibex 35 d’una Catalunya independent?
La farmàcia reneix com el Fènix
Reig Jofré apunta a Indonèsia i els EUA
Avui et destaquem
Comentaris