Renault Group signa acords per vendre Renault Rússia

La companyia compta amb més de 45.000 treballadors al país i espera tornar en un futur

Luca de Meo, director general de Renault Group | Renault Luca de Meo, director general de Renault Group | Renault

El consell d'administració de Renault Group ha aprovat, per unanimitat, la signatura d'acords per a la venda del 100% de les accions de Renault Group a Renault Rússia a la ciutat de Moscou i la seva participació del 67,69% a Avtovaz a l'Institut Central de recerca i desenvolupament d'automòbils i motors (NAMI). La realització d'aquestes operacions no està subjecta a cap condició i s'han obtingut totes les autoritzacions requerides, segons ha informat la companyia automobilística. Tot i això, l'acord preveu una opció perquè Renault Group recompri la seva participació a Avtovaz, executable en determinats períodes durant els sis anys vinents.

"Avui hem pres una decisió difícil, però necessària i estem fent una elecció responsable cap als nostres 45.000 empleats a Rússia, preservant l'exercici del Grup i la possibilitat de tornar al país en el futur, en un context diferent. Confio en la capacitat de Renault Group per accelerar encara més la seva transformació i superar els seus objectius a mitjà termini", ha subratllat el director general de Renault Group, Luca de Meo.

Com va anunciar el grup el 23 de març, en els resultats del primer semestre d'aquest any, cal registrar un càrrec per ajustaments no monetaris corresponent al valor dels actius tangibles, intangibles i del fons de comerç consolidats del Grup a Rússia. A 31 de desembre del 2021, aquest valor pujava a 2.195 milions d'euros. Les activitats russes es desconsolidaran als comptes semestrals de Renault Group a 30 de juny de 2022 i es tractaran com a operacions interrompudes en aplicació de la IFRS 5.

Avui et destaquem
El més llegit