Renfe expedeix a Catalunya prop de 300.000 abonaments gratuïts

8 de cada 10 bitllets corresponen a Rodalies i la resta a trajectes de Mitjana Distància

Del total de títols expedits, el 81,5% correspon a bitllets per a Rodalies | ACN Del total de títols expedits, el 81,5% correspon a bitllets per a Rodalies | ACN

Renfe expedeix a Catalunya prop de 300.000 abonaments per a viatjar de forma gratuïta des de l'1 de gener fins al 30 d'abril. Del total de títols expedits, el 81,5% correspon a bitllets per a Rodalies i la resta, per als trajectes de Mitjana Distància. A més dels abonaments per a viatgers habituals, Renfe ha venut prop de 2.400 títols amb descomptes del 50% d’Avant per utilitzar en els trens de mitjana distància d’alta velocitat.

Després de l’aprovació per part del Consell de Ministres dels abonaments gratuïts per al 2024, Renfe crearà títols multiviatge específics que tindran vigència per a cada quadrimestre de l’any. A tot l'estat, la companyia supera el milió d’abonaments gratuïts expedits des de l'inici de l'exercici. Per adquirir l’abonament, tot i ser gratuït, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros per a cada servei de Mitjana Distància. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança un cop es constati que s’ha realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Del total de títols expedits, el 81,5% correspon a bitllets per a Rodalies i la resta, per als trajectes de Mitjana Distància

D'altra banda, Renfe prendrà mesures per evitar l'ús irregular dels abonaments en els trens de mitjana distància Avant on s'ha detectat que hi ha passatgers que reserven diverses places i després no les fan servir i tampoc les anul·len.  Aquestes mesures entraran en vigor l'1 de març.

Més info: Renfe va expedir 834.000 abonaments gratuïts al quart quadrimestre

Amb l’objectiu de fomentar el bon ús d’aquests títols bonificats, Renfe ha llançat una campanya de conscienciació a la ciutadania. Addicionalment, l'operadora pública estatal realitzarà controls aleatoris en els trens Avant per comprovar l’ús correcte dels títols bonificats.

Més informació
Renfe destina més de 2,8 milions d'euros a millores a les estacions de Rodalies
Renfe activa un nou servei de trens a Eslovàquia
Renfe adjudica les obres del Centre de Competències Digitals de Portbou
Avui et destaquem
El més llegit