Renfe posarà a la venda al gener els bitllets per a l'AVE 'low cost'

El nou servei d'alta velocitat començarà a circular entre Barcelona i Madrid a partir de l'abril del 2020

Els bitllets del nou servei de baix cost de Renfe tindran descomptes de fins el 40% | iStock Els bitllets del nou servei de baix cost de Renfe tindran descomptes de fins el 40% | iStock

Ja hi ha data per la posada en marxa de l'AVE low cost de Renfe. La companyia posarà a la venda els bitllets a finals de gener del 2020, però no començarà a operar fins l'abril i ho farà entre Barcelona i Madrid. Així ho va anunciar el ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant un esmorzar organitzat per El Economista i així ho han confirmat fonts de Renfe a VIA Empresa. Els bitllets del nou servei de baix cost tindran descomptes de fins el 40%.

El ministre ho ha anunciat pocs dies abans perquè acabi el termini perquè els operadors privats a competir amb Renfe presentin les seves propostes, el 31 d'octubre. El servei es posarà en marxa l'any en què s'ha de liberalitzar el transport de viatgers a Espanya, tot i que Ábalos no ha concretat si els operadors privats ja han presentat ofertes.

L'objectiu de l'operadora, que el 2020 podria començar a afrontar competència en transport de viatgers amb tren, és anar estenent progressivament el nou tren de baix cost des de la Madrid-Barcelona a altres línies d'Alta Velocitat progressivament.

Més informació
Un AVE per la porta del darrere
EVA: Renfe llança l’AVE ‘low cost’
Avui et destaquem
El més llegit