Renfe presenta el Tren Noè, l'ambaixador europeu pel clima

La campanya està impulsada per la Rail Freight Forward, una aliança integrada per 16 empreses europees de transport de mercaderies

El tren Noè de Renfe | Europa Press El tren Noè de Renfe | Europa Press

Renfe presenta el Tren Noè, un comboi de contenidors de mercaderies que va pintat amb imatges d'animals amb la finalitat de ser l"ambaixador europeu pel clima", segons informen en un comunicat. L'objectiu d'aquest tren és posar fil a l'agulla a la necessitat d’aconseguir un increment de la quota modal del tren en el transport de mercaderies a Europa, que ara és del 18% i hauria de ser del 30% al 2030. A Espanya, la quota es redueix fins el 4%.

Aquesta campanya està impulsada per la Rail Freight Forward, RFF, una aliança integrada per 16 empreses europees de transport de mercaderies, i Renfe Mercancías en forma part.

El Tren Noè va començar a funcionar el 2018 en motiu de la XXIV Cimera del Clima Conferència de les Parts (COP24) de l'ONU que es va celebrar a Polònia. D'allà, el comboi ha viatjat a països com Àustria, Alemanya, França i Itàlia i aquest 13 de setembre arriba a Barcelona.

El viatge acabarà a la propera tardor, quan RFF enviï dos contenidors a Xile, on se celebrarà la propera reunió sobre el clima de l'ONU.

Més informació
Renfe, nou mecenes del Liceu
Renfe entra amb alta velocitat a França
Renfe eleva un 59% els seus beneficis per l'increment de passatgers
Avui et destaquem
El més llegit