Repsol surt de Gas Natural amb la venda del 20% a CVC

La petroliera es desfà de la seva participació a la companyia energètica per 3.816,31 milions d’euros

La seu de Repsol La seu de Repsol

Repsol ha arribat a un acord per a la venda de la seva participació del 20,072% en el capital de Gas Natural Fenosa a Rioja Bidco Shareholdings, una societat controlada per fons assessorats per CVC, per un import total de 3.816,31 milions d’euros. Amb aquesta operació, la petrolera aconseguirà unes plusvàlues d’aproximadament 400 milions d’euros.

En concret, Repsol es despendrà d’un paquet de 200,85 milions d’accions de Gas Natural a un preu de 19 euros per títol, segons ha informat la companyia presidida per Antonio Brufau a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D’aquesta manera, el preu acordat per Repsol amb CVC per a la venda d’aquesta participació suposa una prima del 4% sobre el preu de tancament de la cotització d’aquest dimecres de les accions de Gas Natural (18,28 euros) i el mateix preu que va abonar fa més d’un any i mig GIP a la petroliera per la compra del 10% de l’empresa gasista.

El tancament de l’operació està supeditat a l’obtenció en un termini no superior a sis mesos des de la firma del contracte, de l’autorització de les autoritats competents a Mèxic, Corea del Sud, Japó i Alemanya a l’operació de concentració que suposa la venda en aquests mercats.

El 40% del capital de Gas Natural en mans de fons d’inversió

Aquest traspàs en l’accionariat de Gas Natural Fenosa, que deixarà en mans de dos fons d’inversió del 40% del seu capital, es produeix en un moment de canvis en el grup energètic, després del nomenament de Reynés com a nou president executiu, en relleu d’Isidre Fainé, i la sortida de Rafael Villaseca com a conseller delegat.

Criteria Caixa es mantindrà com el principal accionista de Gas Natural Fenosa, amb una participació del 24,4%, seguit ara de CVC i GIP, que compten cada un amb el 20% del capital. Sonatrach és el quart màxim accionista amb 

Més informació
Fainé cedeix la presidència de Gas Natural a Reynés
Repsol vol vendre el seu 20% de Gas Natural a CVC
Repsol i La Caixa negocien vendre un 20% de Gas Natural
Avui et destaquem
El més llegit