Almirall ingressa un 15% més per la franquícia de psoriasis

La farmacèutica obté un benefici net de 32,6 milions d'euros, un 5,6% més que en el primer trimestre del 2018

La seu corporativa de laboratoris Almirall a Barcelona | ACN La seu corporativa de laboratoris Almirall a Barcelona | ACN

Almirall ha obtingut un benefici net de 32,6 milions d'euros en el primer trimestre, xifra un 5,6% superior a la del mateix període de l'any passat (30,9 milions d'euros), segons ha informat la companyia en un comunicat, que ha precisat que a tipus de canvi constant el creixement del seu benefici ha estat del 3,3%. Els ingressos d'Almirall han sumat 232,2 milions d'euros en el primer trimestre, un 15% més, amb un creixement de les vendes netes del 18,5%, fins als 224,4 milions d'euros, gràcies a la franquícia de psoriaris i al "sòlid acompliment" del negoci base.

El grup farmacèutic ha registrat un Ebitda de 80,2 milions d'euros entre gener i març, un 38,3% més que en el mateix període del 2018 (+33,8% a tipus de canvi constant). El conseller delegat del grup, Peter Guenter, ha expressat la seva satisfacció pels resultats del primer trimestre, que ha atribuït a les marques clau d'Almirall i als llançaments portats a terme durant el primer trimestre. 

Més info: Almirall amplia el seu negoci per a la pell

Després d'aquests resultats, la companyia farmacèutica ha confirmat les seves estimacions financeres per al 2019, que preveuen un creixement dels ingressos totals de "doble dígit baix" i un Ebitda d'entre 290 i 300 milions d'euros (a tipus de canvi constant). Almirall estima que les seves vendes netes també augmentaran a "doble dígit baix" i els seus altres ingressos, un 20%.

La junta general d'accionistes que el grup va celebrar el passat 8 de maig va aprovar el pagament d'un dividend flexible de 0,203 euros per acció, un 7% més respecte al 2017. Aquest dividend, que podrà cobrar-se en efectiu o en accions, serà efectiu el proper 1 de juny.

Més informació
Almirall rep 58 milions d'euros per vendes associades a AstraZeneca
El BEI deixa 120 milions d'euros a Almirall per finançar l'R+D
Almirall es ven el seu negoci d'estètica
Avui et destaquem
El més llegit