La pandèmia escurça els beneficis de Grifols, però guanya negoci

La multinacional catalana d'hemoderivats tanca el primer semestre del 2020 amb un benefici net de 218,2 milions d'euros, un 23,9% menys que l'any passat

La seu de Grifols | Europa Press La seu de Grifols | Europa Press

La multinacional catalana d'hemoderivats Grifols ha tancat el primer semestre d'aquest 2020 amb un benefici net de 218,2 milions d'euros, un 23,9% menys en relació amb els 286,8 milions que va registrar durant el mateix període de l'exercici anterior, després que els comptes hagin patit un impacte de 185 milions pel coronavirus. Malgrat això, la xifra de negoci de la farmacèutica ha augmentat un 10,5% i s'ha situat en els 2.677,3 milions d'euros impulsada per la Divisió Bioscience, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Grifols ha implementat un pla de contenció de despeses operatives que s'estima en 100 milions, amb la qual cosa les despeses operatives relatives al segon trimestre han estat de 20 milions.

La companyia ja va anticipar al juny un impacte estimat de 205 milions d'euros durant aquest exercici per ajustar el valor de l'inventari per l'impacte, principalment, de la covid-19.

El confinament per la pandèmia i les mesures de distanciament social, entre d'altres, han afectat el volum de plasma obtingut, i Grifols, que compta amb una xarxa de 300 centres als Estats Units i Alemanya, ha estimat que l'impacte en termes de disponibilitat neta de plasma per a l'exercici present serà del 10% en comparació amb el 2019.

Més informació
Grifols compra el 10% de la plataforma Bloodbuy
Avui et destaquem
El més llegit