L'homologació com a servei qualificat impulsa un 353% els beneficis de Lleida.net

La companyia de serveis tecnològics incrementa un 25% la seva facturació el 2018

El director executiu de Lleida.net, Sisco Sapena Soler |iStock El director executiu de Lleida.net, Sisco Sapena Soler |iStock

Lleida.net ha facturat 12,36 milions d'euros el 2018, un 25% més que l'any anterior, segons ha informat la companyia de serveis tecnològics. El seu marge brut ha superat els sis milions d'euros, un 15% més que el 2017, mentre que el seu resultat després d'impostos ha millorat un 353%, fins als 272.000 euros. Lleida.net s'ha convertit, en el darrer trimestre de 2018, en la primera empresa espanyola a cotitzar de forma dual al mercat alternatiu borsari (MAB) i a Euronext Gorwth.

Més info: Lleida.net cotitza a la borsa europea

Al 2018, l'empresa ha aconseguit ser el primer i únic proveïdor estatal, i sisè a nivell europeu, en obtenir l'homologació de servei qualificat de lliurament electrònic certificat de la normativa EIDAS, que permet operar a nivell europeu sense cap tipus de barrera nacional i que els certificats que emet siguin admesos per defecte davant qualsevol tribunal o administració.

El resultat d'explotació de Lleida.net durant el 2018 ha augmentat un 97% respecte a l'any precedent, fins als 529.000 euros. L'Ebitda de la companyia s'ha elevat fins als 1.880.000 euros, un 32% més que al 2017, i el seu resultat d'explotació pràcticament s'ha duplicat. D'aquesta manera, la firma ha aconseguit multiplicar gairebé per set el seu resultat abans d'impostos (un 587% més) i ha arribat als 412.000 euros a tancament d'any encadenant fins a 10 trimestres en positiu.

Més acords internacionals

El passat 22 de gener, la companyia va publicar un avançament de resultats amb les dades provisionals disponibles que ara han estat auditats sense variacions significatives i incloent l'increment del 353% en els resultats després d'impostos. Les variacions respecte als resultats avançats al gener inclouen un lleuger increment de 3.000 euros al marge brut, una reducció en les despeses de personal, en incloure'n una part a l'apartat de Serveis Exteriors, i la provisió de la participació de la societat posada en equivalència a la Índia, tenint un impacte en el resultat financer de 16.000 euros. 

Les vendes de la línia de solucions ICX Wholesale van ser de 6,6 milions d'euros, la de solucions Software as Service, de tres milions d'euros, i les d'SMS van ser de 2,6 milions d'euros. L'increment de vendes de wholsale, es deu, segons la firma, a l'automatització dels processos i per l'augment dels acords internacionals.

D'altra banda, Lleida.net assegura que ha aconseguit, a través de la seva inversió contínua en R+D+I situar-se com a ''proveïdor de referència dins els mercats de certificació i contractació electrònica''. En aquest sentit, la firma assenyala que en la seva evolució, ha captat grans comptes, no només al país sinó a nivell internacional, consolidant la seva presència a Llatinoamèrica amb el focus centrat a Colòmbia, així com expandint-se cap a Àfrica i Europa.

Més informació
Lleida.net compra una startup especialitzada en detecció de fraus
Les vendes de Lleida.net creixen un 34%
Correus de Botswana treballarà amb Lleida.net
Avui et destaquem
El més llegit