Ryanair cancel·la 400 vols per la vaga

L'aerolínia es nega a indemnitzar els afectats per les aturades, ja que al·lega que estan "fora del seu control"

Un avió de Ryanair
Un avió de Ryanair

Ryanair ha cancel·lat prop de 400 vols amb destinació o origen Bèlgica, Suècia, Irlanda i Alemanya per la vaga de pilots convocada en aquests quatre països aquest pròxim divendres. L'aerolínia irlandesa no ha volgut donar dades sobre l'afectació als aeroports espanyols.

El gruix de les cancel·lacions, 250, són connexions amb Alemanya. En aquest cas, es va avisar als clients aquest passat dimecres, ja que els pilots germànics es van afegir a última hora a l'aturada. Segons l'aerolínia, els passatgers afectats de Bèlgica, Suècia i Irlanda van ser informats a través de missatge SMS o correu electrònic el passat divendres.

"Un sindicat està actuant de manera irraonable i d'una forma que està fora del control de l'aerolínia"

D'altra banda, l'aerolínia assegura que no està obligada a pagar indemnitzacions als passatgers afectats per les vagues, ja que en aquest cas "un sindicat està actuant de manera irraonable i d'una forma que està fora del control de l'aerolínia".

Compensacions amb control

La companyia ha assegurat que tots els passatgers que hagin vist cancel·lat el seu vol seran reubicats a vols alternatius o se'ls reemborsarà els diners del seu bitllet. Però no preveu compensacions més enllà d'això. De fet, diversos clients afectats per les vagues dels dies 25 i 26 de juliol s'han queixat que la companyia es nega a indemnitzar-los.

Més info: Ryanair amenaça en retallar vols i llocs de feina per les vagues

Així doncs, Ryanair ha cancel·lat de cara a aquest divendres 104 connexions amb Bèlgica, 22 a Suècia, 20 a Irlanda i 250 a Alemanya. En un comunicat, l'aerolínia "transmet les més sinceres disculpes als clients per qualsevol inconvenient que pugui causar aquesta vaga innecessària".

Més informació
Ryanair cancel·la 130 vols a Barcelona per la vaga
Ryanair perd un 20% del benefici el primer semestre
Avui et destaquem
Comentaris