Ryanair i Air Europa s'alien per combatre Iberia

L'objectiu de les companyies és aconseguir en tres anys la quota de mercat que té l'espanyola a Madrid

El polèmic CEO de Ryanair, Michael O'Leary El polèmic CEO de Ryanair, Michael O'Leary

L'aerolínia irlandesa Ryanair ha anunciat una nova aliança amb Air Europa, la primera per alimentar el hub d'una altra companyia rival, que permetrà als 130 milions de passatgers de l'aerolínia de baix cost irlandesa reservar vols de llarg recorregut a través del seu web.

Des d'aquesta setmana, els usuaris podran cercar i reservar vols d'Air Europa en 20 rutes de llarg abast des de Madrid a un total de 16 països del nord, centre i sud d'Amèrica, incloent Argentina, Brasil, Cuba, Mèxic i Estats Units al web de Ryanair.

Amb l'acord l'aerolínia mallorquina incorpora 53 rutes europees

Ryanair assegura que segueix en converses amb altres aerolínies de llarg abast sobre potencials acords per alimentar els seus vols i oferir serveis de connexió.

L'objectiu d'ambdues companyies és aconseguir en tres anys la quota de mercat que té Iberia a Madrid (entre el 40% i el 45%), enfront del 15% que té cadascuna de les companyia de l'aliança actualment en l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

"Aquesta aliança ens permet reforçar la nostra competitivitat ja que Air Europa duplica la seva connectivitat amb el continent europeu en incorporar 53 ciutats europees addicionals", ha explicat el conseller executiu de Globalia, Javier Hidalgo.

Els clients de Ryanair podran reservar vols a Buenos Aires, l'Havana o Nova York

En la seva opinió, aquest acord consolida Air Europa com la millor opció qualitat-preu per volar entre Europa i Amèrica i ha avançat que el 2020 l'aerolínia de Globalia comptarà "amb la flota més moderna i eficient del mercat operant entre tots dos continents".

"Hem unit les millors companyies europees, amb els millors avions, les millors tarifes i el millor servei", ha assegurat el conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary, qui ha afegit que des d'aquest dimarts els seus clients podran reservar vols a Buenos Aires, l'Havana o Nova York.

Més informació
Ryanair i Norwegian estudien ajudar-se des del Prat
Castelló, l'aeroport fantasma que competeix amb Reus
El Prat intenta desestacionalitzar-se
Avui et destaquem
El més llegit