Ryanair redueix la programació d'hivern

L'empresa anuncia "importants retallades" a les bases de Bèlgica, Alemanya, Espanya, Portugal i Viena

Ryanair reduirà la programació d'hivern d'un 60% a un 40% | iStock Ryanair reduirà la programació d'hivern d'un 60% a un 40% | iStock

Ryanair ha actualitzat la programació d'aquest hivern, amb una reducció "notable" dels vols a gran part d'Europa Central, Regne Unit, Irlanda, Àustria, Bèlgica i Portugal. La companyia ha disminuït la seva capacitat del 60% al 40% en comparació amb l'any anterior per les restriccions imposades pels governs europeus. Les noves mesures han provocat una "lleugera" disminució de les reserves a l'octubre i una caiguda "significativa" al novembre i desembre. L'empresa espera mantenir fins al 65% de la xarxa de rutes d'hivern, però amb freqüències reduïdes, i ha anunciat "importants retallades" a les bases de Bèlgica, Alemanya, Espanya, Portugal i Viena, a més del tancament durant l'hivern de les bases de Cork, Shannon i Toulouse.

La companyia ja va reduir la capacitat operativa d'un 50% a un 40% a l'octubre pel "dany" causat pels "continus canvis en les restriccions i les polítiques de viatge dels governs de la Unió Europea". Ara, l'empresa mantindrà aquesta reducció en la temporada d'hivern, entre els mesos de novembre i març. Amb tot, espera que el tràfic de tot l'any fiscal es redueixi a uns 38 milions de passatgers, una previsió que podria ser modificada a la baixa si s'imposen noves restriccions.

"Tot i que lamentem profundament aquestes retallades en la programació d'hivern, ens hem vist obligats a portar-les a terme per la mala gestió governamental dels serveis aeris", ha assegurat el conseller delegat del Grup Ryanair, Michael O'Leary, en un comunicat.

"És inevitable, donada l'escala d'aquestes retallades, que aquest hivern implementem més polítiques de vacances no remunerades i jornades compartides en aquelles bases en les quals hem acordat una reducció de la jornada laboral i la remuneració, una mesura que creiem que serà millor a curt termini en comptes de pèrdues massives de llocs de treball", ha afegit.

Més informació
Un 20% menys de vols a Ryanair per les quarantenes
L'ERTO de Ryanair, un frau segons el Ministeri de Treball
Avui et destaquem
El més llegit