El Sabadell i el BBVA diuen adéu a la possible fusió

Les dues entitats donen per finalitzades les converses en no aconseguir un acord sobre l'equació de bescanvi i el Sabadell engega el seu nou pla de negoci

La seu del Banc Sabadell a Barcelona | EP La seu del Banc Sabadell a Barcelona | EP

El Banc Sabadell i el BBVA han decidit donar per finalitzades les converses sobre una possible fusió en no aconseguir un acord sobre l'equació de bescanvi. Així ho han comunicat ambdues entitats en els fets rellevants remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquesta manera, 11 dies després de confirmar a l'organisme supervisor que mantenien contactes per a una possible integració, ambdues entitats comuniquen que desestimen dur-la a terme. Així doncs, descarten crear la segona entitat més gran a l'Estat per volum d'actius, per darrere de la que sorgirà amb la unió de Caixabank i Bankia

Instants després d'anunciar al trencament de les negociacions, el Sabadell ha emès un comunicat on es detalla el seu nou pla de negoci, que es basarà en "reforçar el mercat domèstic" per incrementar l'eficiència en l'ús del capital i "augmentar la rendibilitat i la creació de valor pels accionistes". En la nota, l'entitat destaca la posició que té dins el segment de les petites i mitjanes empreses i assegura que se centrarà a potenciar aquesta branca per "millorar la generació orgànica de capital".

En la mateixa nota, l'entitat presidida per Josep Oliu assegura que ampliarà el pla de reestructuració anunciat durant la presentació de resultats del tercer trimestre, que inicialment tenia prevista una retallada de 1.800 empleats a l'Estat a base de prejubilacions i baixes voluntàries. Dins aquest pla, Catalunya era el territori més afectat, ja que concentrava el 40% dels llocs de treball que es volien eliminar. Aquest mateix dijous, la direcció i els sindicats van arribar a un principi d'acord en relació amb les condicions de sortida dels treballadors.

Més informació
BBVA i Banc Sabadell negocien una fusió per convertir-se en la segona entitat de l'Estat
El gran banc català, una operació frustrada
Avui et destaquem
El més llegit