Llibre oficialitza la candidatura i Montellà anuncia les eleccions a Foment

Els comicis per part del Comitè Executiu a la patronal catalana se celebraran el 5 de novembre

Sanchez LLibre i Gay de Montellà es juguen Foment del Treball
Sanchez LLibre i Gay de Montellà es juguen Foment del Treball

L'empresari i membre de la CEOE Josep Sánchez Llibre ha oficialitzat la seva candidatura a presidir Foment del Treball després de l'aprovació del calendari electoral per part del Comitè Executiu de la patronal catalana. Llibre ha fet pública la seva candidatura després que el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha anunciat que proposarà a la junta directiva de la patronal la convocatòria d'eleccions per triar el seu successor el 5 de novembre, abans de les de la CEOE, que estan previstes pel 21. En un comunicat, la patronal ha explicat que la junta se celebrarà l'1 d'octubre i, si accepta la proposta de l'actual president, convocarà les eleccions amb un mínim de 30 dies, tal com fixen els seus estatuts.

Més info: Foment preveu celebrar eleccions abans que la CEOE "en la mesura del possible"

En aquestes eleccions, que es realitzaran en dues votacions per separat: es triarà el futur president de Foment del Treball i la nova junta directiva de la patronal. La junta directiva és l'encarregada de nomenar la taula electoral i la que ha d'aprovar el pla electoral d'aquesta nova convocatòria d'eleccions.

"Modernitzar i renovar"

Llibre, que presentarà la seva candidatura el 8 d'octubre a Barcelona, creu que està "en condicions d'aspirar a representar la veu de l'empresariat català" i vol encapçalar una candidatura transversal per reunir totes les seves sensibilitats, ha informat l'exdirigent d'Unió en un comunicat. "Vull que estiguin representats els sectors industrials i el potent sector de serveis de país, però també els sectors emergents vinculats en l'economia 4.0 i els territoris, fonamentals en la construcció de la xarxa empresarial a Catalunya", ha asseverat.

El candidat vol encapçalar una candidatura per modernitzar, renovar i generar il·lusió de futur per construir la patronal "del demà" captivant a les empreses i sectors empresarials, l'única manera de tenir una patronal forta que defensi els seus interessos en tot el territori, en les seves paraules.

La seva intenció és "posar a ple rendiment" totes les potencialitats de Foment amb l'objectiu de defensar el progrés econòmic i social de Catalunya i de la seva gent, de forma justa i equilibrada. Així mateix, aposta per posar l'accent català en la CEOE i per convertir Foment del Treball en la casa de tots els empresaris: "Tots tenim un punt en comú, l'orgull de ser empresaris".

Pla electoral

Segons els estatus de Foment del Treball, el pla electoral determina que el cens electoral està integrat per membres de l'Assemblea General amb dret a vot i serà la taula electoral qui aprovarà la llista provisional d'electors. Es poden presentar candidatures a la presidència i a vocals de la junta directiva fins a set dies abans de la celebració de l'Assemblea General.

Les primeres han d'estar presentades pel candidat a president i venir acompanyades com a mínim de 40 suports de vocals de l'Assemblea, mentre que les candidatures a vocals han de comptar amb el suport d'un altre vocal de l'Assemblea.

La Mesa proclamarà president qui hagi obtingut més vots i proclamarà vocals de la junta directiva els més votats dins de cada categoria d'organitzacions sectorials, territorials i socis individuals fins a cobrir el total de vocalies de cada grup.

Candidatures

Les candidatures hauran de ser presentades per escrit dins del termini que estableix el pla electoral, i els candidats hauran de ser membres d'entitats associades a Foment del Treball i hauran d'acreditar la vigència i el compliment dels requisits de l'associació. En el dia posterior a la proclamació de les candidatures, els electors i candidats podran recórrer les resolucions de la mesa en un únic recurs de reposició davant la mateixa taula, que ho hauria de resoldre en l'endemà.

Si el nombre de candidats no supera el nombre de càrrecs a triar, la mesa proclamarà triats els candidats presentats vàlidament.

Des del 2011

L'organització ha detallat que Gay de Montellà no optarà a la reelecció, després d'ocupar el càrrec durant dos mandats consecutius: va ser nomenat president al març del 2011 en substitució de Juan Rosell i va tornar a ser triat al desembre del 2014.

La patronal ha expressat que el president ha defensat durant aquests anys la necessitat d'"aprofundir en els valors democràtics que regeixen la institució i garantir els mecanismes de control per al bon govern" de l'entitat, per la qual cosa ha assenyalat que s'ha encarregat de l'elaboració d'un Codi Ètic i una Comissió de Règim Intern.

Avui et destaquem
Comentaris