Saps quin impacte mediambiental té la teva flota de vehicles d'empresa?

El RACC i Bureau Veritas creen el "segell flota verda" que certificarà la petjada de carboni dels cotxes d'una companyia

El RACC, entitat que ofereix serveis a més d'un milió de persones i les seves famílies, i Bureau Veritas, companyia referent mundial en verificació, inspecció i certificació, han firmat un acord de col·laboració per a treballar junts en la millora de l'impacte mediambiental.

Les dues entitats han desenvolupat una metodologia pròpia per ajudar els gestors de flotes a calcular, reduir i certificar la petjada de carboni que generen. Aquesta iniciativa, a més d'analitzar i definir la situació de partida de la flota, ofereix eines i cursos de formació als professionals per a que aprenguin a definir els objectius, indicadors i accions necessàries per reduir les seves emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) i, conseqüentment, els costos operatius i energètics.

L'acord entre el RACC i Bureau Veritas, reconeixerà les flotes més sostenibles a través del segell de "flota verda" que les dues entitats concediran a les organitzacions que hagin sotmès la seva flota de vehicles a aquest procés. Amb l'objectiu de desenvolupar aquesta metodologia conjunta, el RACC aportarà els seus coneixements i experiència en l'àmbit de la gestió de les flotes i de la mobilitat sostenible. Bureau Veritas posarà a disposició del nou projecte els seus professionals especialitzats en gestió de la responsabilitat social i verificació de la petjada de carboni en base a estàndards de qualitat internacionals. Per a més informació:

Tres nivells d'assessorament
El nou servei del RACC i Bureau Veritas compta amb tres graus de prestació: Bronze, Plata i Or. El primer ofereix l'assessorament necessari per calcular la petjada de carboni de la flota. El segon incorpora, a més, la creació d'una eina de càlcul a mida i proposta per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle. El tercer nivell ofereix assessoria i gestió personalitzada per a l'aplicació de les mesures de millora i formació especifica pel càlcul de la petjada, entre d'altres. Conèixer la petjada de carboni de les flotes contribueix a millorar la responsabilitat social i mediambiental de les organitzacions, i al mateix temps, la seva divulgació és un element clau per a conscienciar la societat sobre la importància d'incorporar pràctiques mediambientals més responsables.

Les flotes, un sector en creixement
Segons dades de l'Associació Espanyola de Renting de Vehicles, al 2015, el parc de vehicles d'empreses va créixer prop d'un 10% respecte l'any anterior. Aquest creixement de les flotes fa més necessària una major responsabilitat social i mediambiental de les organitzacions.

El RACC amplia les seves accions a favor d'una mobilitat més respectuosa Amb aquest acord, el RACC continua ampliant les seves accions per a impulsar una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient. El RACC és l'entitat pionera a Espanya en el desenvolupament de cursos de conducció eficient que ha impartit a més de 350 empreses i ha format 65.000 alumnes des de 2014; té la única xarxa d'autoescoles del país que ofereix formació de conducció elèctrica pràctica als alumnes que s'estan traient el carnet de conduir, realitza campanyes de conscienciació social, com eConducció que ha recorregut més de 10 ciutats a tot Espanya i participa activament en estudis europeus que avaluen els nivells d'emissions dels vehicles.

El RACC realitza també la gestió integral de flotes d'empresa, ajudant a reduir el consum de combustible i les despeses de manteniment i assegurant el bon estat dels vehicles de flota. Una correcta gestió de flota és un dels elements clau per reduir els nivells d'emissions dels seus vehicles.
Avui et destaquem
El més llegit