Smalle Technologies i Carinsa capten més de 2,5MEUR de fons europeus

Les dues empreses catalanes formen part de les 12 seleccionades a Espanya per la Comissió Europea en la segona fase del SME Instrument

Vanesa Martínez, presidenta i directora general i Denia Martínez, subdirectora de Grup CARINSA
Vanesa Martínez, presidenta i directora general i Denia Martínez, subdirectora de Grup CARINSA

Un total de 64 pimes de 16 països han estat seleccionades per rebre finançament europeu en l'última convocatòria de la fase 2 de l'instrument per a pimes "SME instrument" del programa de recerca de la UE, Horitzó 2020. Entre les empreses seleccionades n'hi ha dues de catalanes : SMALLE Technologies, situada a Barcelona, ​​que ha desenvolupat uns generadors d'energia que utilitzen les onades del mar; i Carinsa, de Sant Quirze del Vallès, que ha aconseguit crear unes càpsules de perfum perquè els fabricants de suavitzant per a la roba obtinguin un producte més sostenible i "ecoeficient".

En aquesta fase del projecte les empreses poden rebre fins a 2,5 milions d'euros (cinc quan es tracta de projectes relacionats amb la salut). Entre les dues empreses catalanes han aconseguit un total de 2.599.268 euros.

Amb 12 empreses seleccionades, Espanya és el país que té més èxit en la convocatòria. La segueixen Dinamarca amb 8, França amb 7 i Itàlia també amb 7. La majoria dels projectes pertanyen al sector dels transports i de les TIC.

La Comissió Europea va rebre 1.514 propostes l'1 de juny del 2017 a la tercera convocatòria de la fase 2 del 2017. Des que es va llançar, al gener de 2014, 774 pimes europees han rebut finançament en aquesta fase.

Més informació
Enèsima reprimenda de Brussel·les a Madrid
El sector logístic avança ferm cap a l’eficiència
Dues pimes catalanes reconegudes pels seus projectes en gestió de l’aigua
Avui et destaquem
Comentaris