SolarProfit anuncia la presentació d’un ERO per acomiadar 400 treballadors, el 90% de la plantilla

L’empresa catalana a finals de març va encetar un preconcurs de creditors per establir “un pla de reestructuració”

SolarProfit compta amb 450 treballadors | ACN SolarProfit compta amb 450 treballadors | ACN

SolarProfit, la companyia de plaques solars amb seu a Llinars del Vallès (Vallès Oriental), ha informat que està negociant la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 400 persones, el 90% de la plantilla. Actualment, l’empresa catalana compta amb 450 treballadors i el gran gruix de les baixes seran del centre de Llinars.

En un comunicat al BME Growth, la firma ha notificat que el 28 de març va declarar preconcurs de creditors amb l’objectiu d’assolir “un pla de reestructuració”. SolarProfit ho justifica per “les elevades tensions de liquiditat que afecten seriosament el compliment dels terminis de pagament”. La companyia de plaques solars ja va aplicar un ERO el setembre de 2023 que va afectar 275 empleats -aleshores hi havia 919 treballadors a tot l’Estat- i va argumentar que era per “reduir les pèrdues”. 

En aquest sentit, en un altre comunitat remès a la BME Growth sostenia que “la bateria d’accions” dutes a terme el 2023 van ser “insuficients” i van seguir “acumulant importants pèrdues”. D’aquesta manera, segons puntualitzava, va provocar que el resultat del patrimoni net fos negatiu i malgrat no disposar de dades del primer trimestre de 2024, “la dinàmica del negoci ha continuat empitjorant”. Per tot plegat, SolarProfit troba “imperatiu” l’aplicació d’un ERO “imprescindible” i que sigui “en la major brevetat possible”,

Més informació
SolarProfit vol acomiadar el 30% de la plantilla
Avui et destaquem
El més llegit