Taxi i Cabify s'enfronten pel pastís del MWC

Els taxistes volen oferir el "millor servei" durant el congrés i reclamen evitar l'actuació "il·legal" d'apps de mobilitat

Un taxi privat recull uns congressistes just al costat de la filera de taxis públics a la parada del MWC Un taxi privat recull uns congressistes just al costat de la filera de taxis públics a la parada del MWC

El sector del taxi encara la propera edició del Mobile World Congress de Barcelona -que se celebrarà a la capital catalana del 26 de febrer a l'1 de març- disposat a oferir el "millor servei" als més de 100.000 participants que s'esperen al gran esdeveniment mundial de la indústria mòbil. El portaveu de l'associació professional Elite Taxi, Alberto Álvarez, ha declarat a l'ACN que la relació amb Fira de Barcelona actualment "és millor" que altres anys i que el sector afronta el certamen amb "bona voluntat".

Tanmateix, Álvarez ha advertit que no toleraran l'actuació al seu parer "il·legal" de les empreses que operen amb apps de mobilitat com Cabify i ha demanat a col·laboració de les autoritats en aquest sentit. Segons Elite, s'ha negociat amb Fira de Barcelona que tots els vehicles que operen al recinte de Gran Via "aniran identificats de manera clara per facilitar la tasca d'inspecció als agents de l'autoritat". Igualment, l'associació de taxistes afegeix que "en cap punt d'accés o al voltant de la Fira es podran efectuar recollides pretractades, ni per taxis, ni per VTC. Per realitzar aquestes recollides hauran de quedar amb els seus clients a l'exterior de la Fira". Per la seva banda, Cabify vol disposar de la "màxima flota" i concentrar-se a les zones de "més afluència" durant el MWC.

En edicions anteriors del MWC, diversos col·lectius com els taxistes van aprofitar el certamen per fer d'altaveu de les seves reivindicacions, però enguany la situació és diferent. Tanmateix, el portaveu d'Elite ha alertat a les autoritats públiques barcelonines que "ja saben que els taxistes som capaços de rebentar el MWC. Si els taxistes no volem, no hi ha congrés perquè podem col·lapsar la mobilitat a la ciutat". Tot i aquest advertiment en relació a les apps de mobilitat, els taxistes sí que respectaran els taxis privats que tradicionalment funcionen pel MWC i que van identificats amb els logotips de les grans multinacionals que participen al congrés.

Cabify vol disposar de la "màxima flota" de cara al MWC

Per la seva banda, fonts de Cabify consultades per l'ACN han assenyalat que no tenen previst cap operatiu "especial" de cara al MWC 2018, però sí que s'estan fent "els ajusts necessaris" i s'estan coordinant amb els seus proveïdors de transports "per garantir la màxima disponibilitat de flota i concentrar-se a les zones de més afluència de públic".

Liberalització horària durant el congrés

Per garantir oferta suficient per als més de 100.000 participants previstos per al MWC 2018, l'Institut Metropolità del Taxi (IMT) ha liberalitzat l'horari del servei. Tots els taxistes podran operar en els torns des de les 18.00 hores fins les 6:00 hores del dia següent. Segons el portaveu d'Elite, "no estem d'acord en aquest reforç del servei, perquè es dona en la franja horària posterior al saló. Que es concentrin més taxis a la ciutat generarà massa trànsit i no implicarà millor servei".

A banda d'aquesta mesura de liberalització horària, l'IMT també preveu que el servei de taxi disposi d'un circuit d'accés ràpid al recinte de la Gran Via a les hores punta, que transcorrerà pel carrer de la Diputació a partir de la cantonada amb Balmes, continuarà pel carrer de Vilamarí i després pel carrer de Lleida i, a través de Montjuïc, accedirà al carrer del Foc, a les immediacions de la Fira. Així mateix, estarà operatiu el buffer de taxis del carrer Urani durant el tres dies del Mobile. A banda, se sincronitzaran els semàfors per un flux del trànsit més eficient en tot el recinte de la Gran Via i al conjunt de Barcelona i s'habilitaran diverses files per donar una major rapidesa a l'encotxar i agilitzar la sortida dels usuaris.

Més informació
El taxi no vol fer marxa enrere
El taxi s'enforteix contra Uber
Transfer Systems, quan el taxi t'arriba a la porta de l'hotel
Avui et destaquem
El més llegit