Impulsar la tecnologia a les joguines infantils

El centre tecnològic Aiju transferirà els resultats d’R+D a 100 empreses del País Valencià especialitzades en productes per a nens

El País Valencià impulsa la transferència de tecnologia al sector infantil | Cedida El País Valencià impulsa la transferència de tecnologia al sector infantil | Cedida

L’Institut Tecnològic del Producte Infantil i d’Oci (Aiju) transferirà al llarg d’aquest any els resultats d’R+D a unes 100 empreses del País Valencià per tal que les companyies puguin accedir a prototips, demostradors i jornades. L’objectiu és que les empreses puguin implementar les darreres innovacions i tecnologies als seus productes infantils, segons informen en un comunicat.

El projecte, que ha rebut 1.294.567 euros de finançament per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), incidirà en els desenvolupaments de la indústria 4.0, com la fabricació additiva, l’automatització dels processos de producció i l’adaptació de la Internet de les coses a productes infantils.

Entre les noves línies de recerca amb les quals està treballant el centre tecnològic destaca la dirigida a connectar els smartphones, tauletes tàctils o altres dispositius mòbils amb els joguets infantils o productes com bressols, trones i carros infantils, entre altres.

Així mateix, l’Aiju està ampliant els seus controls en els laboratoris amb la finalitat d’aconseguir els exigents límits de detecció de les substàncies químiques restringides en els productes infantils. A més, està investigant el desenvolupament de nous materials per a la impressió 3D que ajuden a les empreses a ser més competitives i a complir els requisits de seguretat dels productes.

Més informació
Catifes calefactables fetes al Mediterrani
Delso: "La joguina del futur ha de deixar als nens ser nens"
Els fabricants de joguines preveuen vendre un 7% més
Avui et destaquem
El més llegit