CA | ES

Telefónica escull València pel seu centre de ciberseguretat

L’espai, ubicat a La Marina, ha suposat una inversió de 6 milions d’euros i crearà 20 llocs de feina d’alta qualificació

La Marina de València La Marina de València

Telefónica ubicarà a València el seu centre d’R+D en ciberseguretat orientat a la Internet de les Coses (IoT) i les smart cities, l’únic d’aquestes característiques que la companyia posarà en marxa a Espanya. El projecte ha suposat una inversió de 6 milions d'euros i preveu crear una vintena de llocs de feina d'alta qualificació, que s’encarregaran del desenvolupament de tecnologia, productes i serveis de ciberseguretat relacionats amb aquests àmbits.

Així ho han anunciat aquest dijous el president de Telefónica Espanya, Emilio Gayo, i el director general al País Valencià, Catalunya, Balears i la Regió de Múrcia, Kim Faura, en una reunió amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig i l’alcalde de València, Joan Ribó. El centre se situarà a La Marina de València, on ocuparà un espai de 300 metres quadrats. 

Ribó, Puig, Gayo i Faura, aquest dijous a València | GVA
Ribó, Puig, Gayo i Faura, aquest dijous a València | GVA

A més de retenir el talent al País Valencià, el nou centre de ciberseguretat permetrà a les empreses i universitats participar en el desenvolupament de productes locals, però amb un gran impacte global, han explicat des de la companyia en un comunicat. També s’ubicarà un espai de crowdworking amb l’objectiu d’impulsar startups relacionades amb el sector i convertir-se en centre de coneixement i innovació participativa i col·laborativa

Aquest només és un dels projectes que formen part dels més de 100 milions d’euros que Telefónica preveu invertir aquest any al País Valencià, tant en l’actualització i ampliació de les seves xarxes fixes i mòbils, com en projectes relacionats amb la tecnologia, l’emprenedoria, l’ocupació i la cultura digital.

Educació digital

Un altre dels projectes que la companyia desenvoluparà al País Valencià, a través de la seva fundació, té com a objectiu millorar l’ocupació digital mitjançant la formació en competències digitals. Així, Telefónica posarà en marxa un programa de formació professional dual per desenvolupar competències digitals específiques entre els joves i atendre a la demanda laboral dels nous perfils digitals.

Més informació
Telefónica i MWCapital inverteixen 2 MEUR en un laboratori 5G
Competència pica el crostó a Telefónica
Criteria es queda amb un 0,4% de Telefònica
Avui et destaquem
El més llegit