Ja és oficial: la tercera generació de la família Forcadell agafa el relleu de "la nau"

Ivan Vaqué és nomenat conseller delegat, càrrec que compaginarà amb el de director general de la companyia

Ivan Vaqué, director general i conseller delegat de Forcadell Ivan Vaqué, director general i conseller delegat de Forcadell

"L'empresa ho ha estat tot a la meva vida i sempre la portaré al cor". Amb aquesta emotiva declaració s'acomiadava Carles Vila, president de l'empresa familiar catalana Forcadell, per donar pas a la tercera generació, en un acte de celebració d'aquest relleu que va compartir amb gairebé 200 convidats el passat 20 d'octubre: familiars, amics i treballadors de "la nau". Així es referia a l'empresa Carles Vila en el seu discurs, on també va remarcar l'orgullós que estaria el matrimoni Forcadell -Salvador Forcadell i Carme Company, els fundadors de l'empresa familiar- d'aquesta tercera generació, que té al capdavant a Ivan Vaqué.

A punt de fer els 55 anys de trajectòria i "després d'haver viscut fins a quatre crisis mundials", la segona generació ha vist el moment de fer un pas al costat i finalitzar un procés de relleu que van iniciar l'any 2015, moment en què es va nomenar a Vaqué director general de Forcadell, i Mireia Vila Forcadell, gerent de la companyia. En aquesta nova etapa, Vaqué assumeix un nou càrrec, el de conseller delegat de la companyia, que fins ara exercia Carles Vila, gendre del matrimoni fundador. Carles Vila, però, romandrà vinculat a la direcció com a president de l'empresa familiar. 

Carles Vila, presidente de Forcadell,  | Cedida
Carles Vila, president de Forcadell, a l'acte de celebració del relleu generacional | Cedida

Vaqué és enginyer industrial amb un MBA a la Universitat Politècnica de Catalunya, és agent immobiliari col·legiat, i va realitzar a IESE el programa de Direcció General. Abans d'exercir com a director general de la companyia, havia ocupat la direcció de l'Àrea de Promoció, Expansió i Màrqueting i altres càrrecs de direcció comercial a altres companyies. 

“Es tracta d’un moment històric per a la companyia i clau en l’àmbit econòmic pel sector. Treballarem per continuar sent líders i referents, apostant pel factor humà, els valors i la innovació tecnològica”, ha afirmat avui Vaqué en un comunicat de premsa. Vaqué es presenta amb un "lideratge humil" i aplaudint els èxits de la segona generació durant els 55 anys de trajectòria. En el sopar de Forcadell, Vaqué parlava del seu predecessor assegurant que "ha sigut un conseller delegat exemplar, que ha actuat amb perícia i esforç, i que ha pres decisions difícils en moments complicats, quan hi havia sortides aparentment més fàcils". "Podeu marxar amb el convenciment de la feina ben feta", els va dir la seva filla Mireia Vila.

Vaqué: "L'oportunitat de dirigir no és un privilegi de poder, sinó un privilegi de servir"

Durant els set anys al capdavant de Forcadell, Vaqué ha apostat per la transformació digital de la companyia, ha posat l'èmfasi en els serveis i ha exercit un lideratge generós. Per ell, "l'oportunitat de dirigir no és un privilegi de poder, sinó un privilegi de servir".

Formar la quarta generació

Al faristol s'hi van apropar treballadors i amics de la casa, com Gonzalo Bernardos, amb qui Forcadell elabora informes de mercat immobiliaris des del 1999. L'economista, a més d'alabar la bona feina de l'empresa familiar, no va dubtar en sumar certa tensió en el seu discurs, pròpia del seu estil: "A l'empresa familiar, habitualment l'avi la crea, el pare la desenvolupa i el fill se la carrega. Però coneixent l'Ivan i la Mireia seran una excepció". 

 

La quarta generació escoltava des dels seients, amb il·lusió, com Vaqué i Mireia Vila els hi prepararan el camí. "La nostra feina serà créixer perquè hi hagi lloc per tots ells, i educar-los i formar-los perquè siguin dignes de treballar amb vosaltres", assegurava Vaqué qui, amb humor, comentava que "el gran ja té 16 anys, ja pot signar un contracte laboral". 

Més informació
El capital immobiliari no té por
Avui et destaquem
El més llegit