No aneu a les fosques: consulteu els termes de la nova factura elèctrica!

Un diccionari en línia que recull termes i aclareix conceptes sobre la reforma tarifària

Factura elèctrica, un diccionari amb tot el que has de saber | Cedida Factura elèctrica, un diccionari amb tot el que has de saber | Cedida

El canvi de tarifa estatal en la factura de l’electricitat, que va entrar en vigor l’1 de juny d’aquest any, ha afectat de ple totes les persones amb un contracte de subministrament domèstic. I el que sembla ben clar és que si no canviem els nostres hàbits de consum podem patir una bona enrampada econòmica cada cop que ens arribi el rebut de la llum.  

Al Termcat, amb la col·laboració d’experts de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i de l’Agència Catalana del Consum, de la Generalitat de Catalunya, hem publicat un diccionari en línia, la Terminologia de la factura elèctrica, que recull els termes que es relacionen amb la tarifa elèctrica amb l’objectiu de contribuir a aclarir els conceptes que giren a l’entorn d’aquesta reforma tarifària. Concretament, el diccionari recull gairebé una cinquantena de fitxes amb més de 75 denominacions en català, acompanyades dels equivalents corresponents en castellà, definicions i notes explicatives.

El diccionari recull gairebé una cinquantena de fitxes amb més de 75 denominacions en català

Podeu consultar-hi termes relatius a la potència contractada, concepte clau per a estalviar en la factura elèctrica, i als períodes de potència (període de potència punta i període de potència vall), saber quina diferència hi ha entre una comercialitzadora de mercat regulat i una comercialitzadora de mercat lliure, conèixer amb detall els diferents períodes horaris o trams horaris, que determinen el preu de l’energia elèctrica (període horari pla,període horari punta i període horari vall) o descobrir quins conceptes s’amaguen darrere de sigles com PVPC,CDMOM o OS.  

El diccionari s’acompanya d’una infografia interactiva que il·lustra els termes bàsics relacionats amb la discriminació horàriahora planahora punta i hora vall.

Aquests i altres termes els trobareu, a qualsevol hora, a la Terminologia de la factura elèctrica i també al Cercaterm.

Més informació
Del 'greenwashing' en diem 'ecoblanqueig' o 'blanqueig verd'
Així en línia com es fa en botiga
Avui et destaquem
El més llegit