Torna el programa per a pimes 'Accelera el creixement'

La Diputació de Barcelona i Pimec engeguen la 5a edició del programa de suport a 50 empreses per augmentar-ne la facturació, l'exportació, la rendibilitat i la plantilla

El programa Accelera el creixement, promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEC, inicia nova edició per ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball.

Mitjançant aquest programa, la Diputació de Barcelona i Pimec persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d'exportació i plantilla. Per assolir aquests objectius, es configura un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial.

En finalitzar el programa, s'espera que en els següents tres anys les empreses participants acompleixin alguna d'aquestes fites: augmentar un 5% el creixement mitjà anual compost de la facturació, millorar un 4% la rendibilitat mitjana (EBITDA) o bé incrementar la ràtio d'exportació un 15%.

A l'anàlisi realitzada als participants de la primera edició tan sols dos anys després del seu pas pel programa Accelera el creixement es demostra la seva alta efectivitat i assoliment dels objectius inicials. En termes mitjans, les empreses han incrementat un 32% la seva facturació, han duplicat els seus beneficis, han augmentat un 15% la ràtio d'exportació i han creat cinc nous llocs de treball. Més del 80% de les pimes han assolit en aquest temps almenys una de les fites de creixement plantejades a l'inici. Arran d'aquest èxit aconseguit, les empreses Riera Villagrassa, Reisopack, 1 1=3, Satconxion i InVia faran d'ambaixadores per a les pimes interessades, explicant el seu pas pel programa.

La selecció d'empreses
Un comitè d'experts serà l'encarregat d'avaluar les candidatures rebudes que compleixin els requisits. A partir d'entrevistes personals, el comitè farà la selecció final de les 50 empreses amb major potencial de creixement.

Les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d'almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, a més de tenir vocació internacional i voler invertir en creixement empresarial.

Passos per acompanyar el creixement
El procés d'acompanyament a les pimes participants per configurar el pla de creixement el conformen sessions col·lectives (9 hores) i d'atenció individual (16 hores) durant sis mesos. Un cop elaborats els plans, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant tres mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant sessions individuals d'assessorament (20 hores), sessions d'exposició de bones pràctiques empresarials i classes magistrals col·lectives impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització (24 hores).Al llarg de tot el procés, un equip de tutoria de Pimec i el Centre Local de Serveis a les Empreses de referència estarà a disposició de les empreses participants per acompanyar-les en tot el programa. Les pimes interessades poden presentar la seva candidatura fins al 6 de juny a la seu o delegacions de Pimec o bé als Centres Locals de Serveis a les Empreses que participen en el programa.
Avui et destaquem
El més llegit