Torrons Vicens, Moritz i Llagurt triomfen als premis Pimec

Els programes de TV3, 'Valor Afegit' i 'Collita Pròpia' han estat reconeguts com el millor treball periodístic i de promoció del comerç, respectivament

L'edició de premis del 2015 de la patronal Pimec a la millor mitjana empresa, la millor petita empresa i la millor microempresa ha concedit el guardó a les empreses Torrons Vicens, Solid Engineering i Manufactures Arpe, respectivament. El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de Pimec, Josep Gonzàlez, ha lliurat els premis en el transcurs d'un sopar amb la presència d'uns mil empresaris d'aquesta patronal. El programa Valor Afegit del periodista Albert Closas, i Collita Pròpia, els dos de TV3, han estat reconeguts com el millor treball periodístic i com la millor promoció al comerç de proximitat.

Torrons Vicens ha estat l'empresa guanyadora del premi a la mitjana empresa més competitiva en l'edició del 2015. L'empresa està ubicada a la localitat d'Agramunt i acumula una tradició torronaire des del 1775. Els últims anys aquesta empresa ha fet un esforç en innovació de producte i amb l'obertura de botigues pròpies en les principals zones turístiques del territori.

El premi a la petita empresa més competitiva ha recaigut en la societat Solid Engineering, una consultora tecnològica, amb seu a Barcelona, que ofereix suport en enginyeria i contractes de servei extern. La companyia va ser fundada el 2000, i els últims anys acumula creixements sostinguts del 35% i amb augments de la facturació per sobre del 50% el 2014, de 4,5 milions el 2013 a 7 milions el 2014. Per aquest la previsió de facturació és de 10 milions d'euros.

Manufactures Arpe ha obtingut el premi en la categoria de microempresa més competitiva. Aquesta empresa, ubicada a la localitat d'Arenys de Munt, està especialitzada en la fabricació i personalització de camusses i tovalloles de microfibres amb imatges, a través d'impressió en format de tecnologia digital.

En l'àmbit del comerç, el premi al comerç més competitiu ha recaigut aquest any a la cadena de Moniberic. Una cadena nascuda el 2002 i ubicada a la localitat de Cabrera de Mar on va començar a funcionar amb sis establiments. Actualment cadena té botigues a Barcelona, Madrid, Castelló, Mallorca, Eivissa i Montpeller.

La qualitat lingüística aquesta any ha recaigut en l'empresa Llagurt, una iogurtera especialitzada en la venda de gelats artesans i iogurts naturals. Es tracta duna empresa jove nascuda el 2010 de la mà de dues joves emprenedores gironines. Llagurt compte avui en 18 establiments comercials.

El premi als valors d'empresa ha estat aquest 2015 per l'empresa La Granja, situada al Parc Natural del Montseny. Es dedica íntegrament a l'educació i a l'ensenyament de nens i joves en edat escolar.

Felip Puig i Irene Rigau
Els consellers Felip Puig, del departament d'Empresa i Ocupació, i Irene Rigau, del departament d'Ensenyament, ha compartit el premi a la col·laboració Empresa-Formació Professional per la promulgació de la primera llei de formació i qualificació professionals de Catalunya, que integrarà per primer cop la formació professional .

El premi a la diplomàcia empresarial catalana ha recaigut en la fàbrica Moritz, amb seu a la ronda de sant Antoni de Barcelona. Una empresa creada el 1856 que ara rep aquesta distinció per la seva aportació a la projecció de Catalunya al món.

En l'àmbit dels mitjans de comunicació, el preimi al millor treball periodístic ha estat pl programa Valor afegit d'Albert Closas a TV3 i en matèria de reconeixement del comerç ha Collita Pròpia també de TV3.

Colau té els mateixos objectius que Pimec
El discurs d'Ada Colau davant prop de mil empresaris de Pimec s'ha desplegat sota l'argument que els objectius que persegueixen els petits empresaris i les microempreses no són tant diferents als que té el nou Ajuntament de Barcelona.

Colau s'ha referit a la llei de segona oportunitat que ha ocupat gran part de l'inici del sopar organitzat per Pimec. L'alcaldessa ha recordat que aquests últims anys de lluita contra el desnonament de persones, empresaris i autònoms, ella i la seva plataforma contra els desnonaments també defensaven la necessitat d'una llei de segona oportunitat com la que es defensa ara des de Pimec.

Colau ha enviat un missatge concret als que ''s'inquieten' pel seu govern municipal i els ha dit que ''és evident'' que els seu govern municipal vol promoure la generació econòmica de la ciutat però ho vol fer amb un model econòmic de bones pràctiques i que busqui el benestar de de la ciutadania.

Colau ha abandonat el sopar poc després de la seva intervenció per anar a l'acte de presentació de la temporada del Teatre Grec.

Mas: "L'aportació a la solidaritat seran les dades d'atur"
Mas ha destacat la política del Govern a favor de les pimes i ha avançat que les dades de la contractació pública de la Generalitat que es donaran a conèixer els pròxims dies indiquen que les pimes han concentrat més de la meitat dels concursos tant en valor de contractació com en nombre d'empreses.

Després de la intervenció de l'alcaldessa Ada Colaui del president de Pimec, Mas s'ha referit a l'esperit solidari de la Fundació de Pimec i ha assegurat que la millor aportació a la solidaritat que es pot fer és la creació d'ocupació i en aquest sentit les dades de l'atur que es publicaran aquest dijous per part del Ministeri d'Ocupació són el principal factor de solidaritat que es pot fer. El president de la Generalitat ha reconegut que fins i tot el ritme de creixement de llocs de treball cada cop és més rellevant, ''tot i que encara no és el ritme que tots voldríem''.En aquesta línia de millora de l'economia, Gonzàlez ha destacat que després de vuit anys aquest sopar de Pimec es fa en un entorn econòmic favorable i de creixements de facturació, beneficis i inversions. La previsió del PIB per aquest any és d'un creixement del 2,5% del PIB que pot superar sense massa dificultats els 3% i fins i tot arribar a un 4%.

Els salaris dels treballadors també milloren en l'1,9% per hora efectiva treballada el primer trimestre en relació amb el mateix període de l'any passat. Gonzàlez ha destacat que aquests increments de salaris no s'estan registrant en tots els sectors sinó en sectors que estan creixent i estan sortint de la crisi. ''És un mal consell que es facin increments salarials generalitzats'', ha reblat.

Gonzàlez ha tornat a reclamar una reducció dels costos de la seguretat social contràriament al que ha fet el govern espanyol en els últims anys que havia anunciat una reducció de costos de la seguretat social.

El president de Pimec també s'ha referit a les infraestructures i ha tornat a denunciar que aquestes inversions que es fan des del govern espanyol no es fan en clau econòmica sinó que s'imposa la clau política. La construcció de l'AVE s'endú la meitat del pressupost del 2015.

Gonzàlez ha afegit que els empresaris ''no entenem aquesta polítiques'' que van acompanyades a més d'ajornaments en les obres vitals dels accessos al port i l'eix ferroviari del corredor del mediterrani.

El president de Pimec també ha subratllat que en la conjuntura política d'eleccions legislatives a l'estat espanyol i a Catalunya, els empresaris han de votar aquells partits que donen suport a les polítiques que afavoreixen als empresaris i especialment a les pimes.

Gonzàlez ha fet una denúncia concreta contra la CEOE perquè no defensa a les pimes, cosa que ha suposat un aplaudiment dels prop de mil empresaris presents a la sala del pavelló número 2 de Fira de Barcelona.
Avui et destaquem
El més llegit