Els treballadors de Bartic Clan denuncien Nissan per substituir vaguistes

Les plantilles de vuit de les subcontractades que presten servei a les plantes de l’empresa japonesa reprenen la vaga per la falta de diàleg de les companyies

El logo de Nissan cremant per la vaga dels treballadors. | EP El logo de Nissan cremant per la vaga dels treballadors. | EP

Els treballadors de la subcontractada Bartic Clan denuncien Nissan per la substitució il·legal de treballadors enmig de la vaga pel tancament de la planta de la multinacional a la Zona Franca. El despatx d’advocats Col·lectiu Ronda, representant dels vaguistes en el seu conflicte amb l’empresa, ha reclamat a la Inspecció de treball que es presenti a les instal·lacions de Nissan a Barcelona enmig d’acusacions de manca de diàleg i intents de divisió dels treballadors per part de la companyia japonesa.

Aquesta denúncia es produeix en el context de l’inici de l’aturada indefinida de l’activitat per part de vuit de les subcontractades de les tres plantes catalanes que Nissan tancarà a finals d’any. La vaga, que havia d’haver-se encetat el dia 19 d’abril però que els treballadors van decidir suspendre per l’aparent voluntat negociadora de Nissan i les subcontractades, s’ha reprès, segons els treballadors, en vista de la falta de diàleg oferta per les empreses. Els treballadors exigeixen a la multinacional un seient a la taula de negociació amb el govern de l’estat i els sindicats per trobar un inversor que es quedi amb les fàbriques i així, afirmen, salvar el màxim nombre de llocs de feina possible.

Segons els representants dels treballadors de les vuit empreses, el seguiment de la vaga ha estat massiu, amb especial incidència a la planta de la Zona Franca, on la mobilització dels vaguistes, que s’han concentrat als accessos a la fàbrica, ha dificultat l’activitat, segons ha informat el Col·lectiu Ronda. Des de Nissan afirmen que l’aturada “no ha arribat a afectar les línies de producció”, fet que els comitès de vaga atribueixen, precisament, a les substitucions il·legals que ara han denunciat a la Inspecció de treball.

Avui et destaquem
El més llegit