Menys del 35% dels treballadors desconnecten durant les vacances

La meitat de les persones troba dificultats en desvincular-se de les seves tasques laborals durant el període de vacances, segons Adecco i Randstad

Les vacances són per desconnectar i pensar a llarg termini Les vacances són per desconnectar i pensar a llarg termini

Dos estudis elaborats per Adecco i per Randstad destaquen que menys del 35% dels treballadors són capaços de desconnectar de la feina durant les vacances.

El perfil del treballador que menys desconnecta és home, menor de 25 anys i que no està satisfet amb la duració de les seves vacances. Per contra, el 72,5% de les dones enquestades desconnecten durant les vacances, segons Adecco.

Per al 48,1% dels enquestats, la raó principal és la dificultat de desvincular-se dels temes laborals, segons indica l'estudi de Randstad. Un altre motiu, per al 27,5% dels treballadors, és el contacte des de l'empresa.

El mòbil i el correu electrònic són les principals vies de comunicació entre treballadors i empreses. El 49,5% dels enquestats consulta el correu electrònic quan està de vacances i el 59,6% reconeix que atén trucades de feina tot i estar de vacances.

Per franges d'edat, els menors de 25 anys són els que tenen més dificultats per gaudir de les vacances, ja que només ho fan el 55,6% i necessiten entre 2 i 14 dies per desconnectar de la feina, mentre que els majors de 25 anys només necessiten tres dies.

A més, segons Randstad, els directius són els professionals que més els costa desconnectar (el 53,8%). Un altre estudi de la firma Grant Thornton situa en el 60% els empresaris espanyols que afirmen no poder desconnectar de la feina, dels quals el 30% considera que és important no fer-ho.

La importància de desconnectar de la feina

Des de Randstad adverteixen que, després d'un llarg període de feina, si el treballador no aconsegueix descansar, la seva productivitat pot disminuir. Per això, Adecco ha elaborat una guia de consells per desconnectar de la feina: bona planificació i organització mental, gaudir almenys de dues setmanes seguides de vacances, fer plans nous i gestionar de forma intel·ligent el correu i el telèfon.

Les recomanacions per les empreses són tenir una política de vacances ben definida, que els responsables contribueixin a fer que els seus equips desconnectin, que existeixi un bon clima de coordinació entre departaments i que es respectin els temps de descans i s'anticipin a les necessitats del negoci. 

Més informació
De vacances, 'desconnecting people'
Les vacances arriben, quin estrès!
10 destinacions per desconnectar de la feina
Avui et destaquem
El més llegit