La UAB incorpora un test de competències per adequar el perfil de l'alumnat al context laboral

Barcelona Activa i la UAB dissenyaran els itineraris formatius, que es desplegaran el curs acadèmic 2024-2025

Estudiant de la UAB | Cedida Estudiant de la UAB | Cedida

La Universitat de Barcelona (UAB) i Barcelona Activa col·laboraran per adequar el perfil de l'alumnat al context laboral actual. En concret, fins a nou facultats de la universitat incorporaran el test de competències desenvolupat per l'ens municipal per tal de fer una autodiagnosi i identificar els punts forts i els que s'han de treballar per encarar les sol·licituds del mercat de treball. Hi participen prop de 4.000 alumnes. Un cop s'analitzin els resultats obtinguts dels tests per part del Servei d'Ocupabilitat de la UAB i les diferents facultats, Barcelona Activa i la UAB dissenyaran els itineraris formatius, que es desplegaran el curs acadèmic 2024-2025.

Amb aquesta col·laboració, la UAB serà la primera universitat catalana que farà aquest test de competències de manera massiva a tot l'alumnat de segon curs de les seves titulacions.

La UAB serà la primera universitat catalana que farà aquest test de competències de manera massiva

En concret, hi participaran els graus d'Enginyeria, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret, Filosofia i Lletres, Traducció i Interpretació, Veterinària, Economia i Empresa, Ciències de la Comunicació i Biociències.

La col·laboració contempla també compartir ofertes de feina i de pràctiques en empresa, així com accions conjuntes vinculades a l'emprenedoria i al cooperativisme.

La col·laboració contempla també compartir ofertes de feina i de pràctiques en empresa

El test que es passarà als alumnes és un test d'autodiagnòstic que proporciona el nivell competencial i identifica fins a 21 competències rellevants en el mercat de treball actual, els punts forts i els aspectes concrets de millora. A partir de les propostes formatives que sorgiran del resultat del test s'oferiran nous itineraris formatius als estudiants.

Així, es podrà entrenar i consolidar noves competències, entre les quals la comunicació, la gestió als canvis, l'autoconfiança o la planificació del temps.

 

Avui et destaquem
El més llegit