El taxi crema

Uber i Cabify suspenen "temporalment" l'activitat a Barcelona després de denunciar diverses agressions a conductors

Una pancarta davant de la delegació del Govern espanyol a Barcelona | N. Romero (ACN) Una pancarta davant de la delegació del Govern espanyol a Barcelona | N. Romero (ACN)

El sector de les VTC, les llicències de taxi utilitzades per companyies com Uber o Cabify, ha aturat "temporalment" l'activitat a Barcelona després de denunciar diverses agressions a conductors i fins que "la situació estigui sota control". La patronal de les empreses VTC, Unauto, ha explicat en un comunicat d'aquest dimecres a la tarda que la decisió és "conseqüència dels atacs organitzats per grups radicals" a conductors de VTC durant la vaga de taxistes.

Unauto ha difós imatges d'atacs a vehicles VTC a diferents punts de la capital catalana i ha demanat "l'empara de les institucions i de les forces de seguretat" perquè "intervinguin i protegeixin els milers de treballadors del sector de les VTC" als quals "no només se'ls nega el seu dret a treballar sinó que veuen perillar la seva integritat física de forma cada cop més acusada".

Fonts de la patronal han assegurat que esperen que l'actuació de les forces de seguretat els permeti tornar a operar "en les properes hores" i han assegurat que denunciaran "totes" les agressions a conductors i vehicles VTC que s'han produït. "Des de les més petites a les més fortes", han afirmat.

Més informació
Barcelona ja té un taxi Tesla
El taxi no vol fer marxa enrere
El taxi s'enforteix contra Uber
Avui et destaquem
El més llegit