UPF-BSM crea el programa StartLab d'assessorament per a emprenedors

El projecte està dirigit a estudiants i alumni que s’inicien en el món de l’emprenedoria amb iniciatives de caràcter social

Júlia Micó i Tomàs Lóbez, alumnes de el programa StartLab, al costat de la directora de l'EMBA, Susana Domingo, i la professora Fàtima Vidal, impulsores de la iniciativa | Cedida Júlia Micó i Tomàs Lóbez, alumnes de el programa StartLab, al costat de la directora de l'EMBA, Susana Domingo, i la professora Fàtima Vidal, impulsores de la iniciativa | Cedida

La UPF Barcelona School of Management ha impulsat StartLab, un programa de formació, assessorament i acompanyament per a joves emprenedors. El projecte està dirigit a estudiants i alumni que s’inicien en el món de l’emprenedoria amb iniciatives de caràcter social i compromeses amb el benestar planetari, tal com ha explicat l'universitat en un comunicat.

L’objectiu del projecte és “fomentar l’emprenedoria i donar suport a les iniciatives amb impacte social”, ha subratllat Susana Domingo, directora de l'EMBA i de l’Àrea d’Estratègia i Emprenedoria de la UPF-BSM i responsable del programa StartLab. “Cerquem idees innovadores, que tinguin oportunitat de mercat i que siguin generadores de llocs de treball”, ha destacat Fàtima Vidal, professora de l’Àrea d’Estratègia i Emprenedoria i també impulsora del programa.

La iniciativa donarà suport a projectes ètics alineats amb la missió i valors de la UPF-BSM, ja que, en paraules de la responsable del programa StartLab  “som una escola de management preocupada pel benestar planetari i que valora l’emprenedoria d’impacte”. “Volem impulsar la gent jove amb inquietuds que vol emprendre per millorar el món que ens envolta”, ha reiterat, al seu torn, Vidal.

Més info: Una plataforma oberta per unir emprenedors tecnològics

Actualment ja hi ha dos projectes que s’estan beneficiant del programa StartLab. D’una banda, l’alumni del Màster en Direcció de Recursos Humans, Júlia Micaló, ha estat seleccionada per impulsar LocalProductos.es, el primer “mercat en línia de l’Estat que permet comprar en comerços locals des de casa”, ha explicat Micaló. La plataforma recull proveïdors locals, fomenta l’economia de proximitat i dóna suport al comerç detallista en un moment tan complicat com l’actual. “LocalProductos va néixer amb la voluntat d’ajudar els comerços locals a vendre en línia en un moment d’obligada digitalització”, ha afirmat l’emprenedora.

L'altra empresa emergent beneficiària és Nixi for Children, una eina de realitat virtual per reduir l’ansietat en els infants que han de sotmetre’s a una cirurgia, quelcom que deriva en menys complicacions i una millor i més ràpida recuperació. L’emprenedor darrere d’aquesta iniciativa és Tomàs Lóbez, que ja desenvolupa el seu projecte a l’StartLab de la UPF-BSM. Mitjançant unes ulleres de cartó a les quals es pot vincular el mòbil dels pares, el nen o nena pot explorar –acompanyat d’un personatge d’animació en 3D- la recreació virtual de la sala d’espera o el quiròfan on l’operaran.

Més informació
Les startups catalanes ocupen 17.500 persones
Avui et destaquem
El més llegit