L'app de joc als parcs infantils que s'està provant a Alcoi

Per mitjà de la realitat augmentada, l'aplicació Urban Enjoy planteja reptes físics i cognitius amb l'objectiu de facilitar el joc cooperatiu dels nens de 3 a 12 anys

Urban Enjoy ja s'està provant a Alcoi Urban Enjoy ja s'està provant a Alcoi

La startup catalana Urban Enjoy desenvolupa una aplicació que utilitza la realitat augmentada per plantejar reptes físics i cognitius als parcs de les ciutats i fomentar així el joc cooperatiu dels nens de 3 a 12 anys. La companyia és una de les deu empreses que participa en el programa d'acceleració Empenta que impulsa l'agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l'empresa, Acció, en col·laboració amb Esade i Esadecreapolis. En un comunicat, Acció ha destacat que UrbanEnjoy, que va ser fundada en 2017, ja ha posat en marxa una prova pilot de l'aplicació a Alcoi (Alacant). L'aplicació desenvolupada per aquesta startup s'activa en el mòbil quan l'usuari escaneja un codi QR situat en el mobiliari urbà.

Més info: Delso: "La joguina del futur ha de deixar als nens ser nens"

L'arquitecte urbanista promotor de la iniciativa Carlos Freire ha destacat que "el nostre objectiu és que els nens utilitzin la tecnologia del parc d'una manera divertida i grupal en lloc de fer-ho individualment i tancats a casa".

Entre els reptes que planteja el joc, hi ha proves com trobar figures en realitat augmentada a partir de pistes d'imatges, sons o endevinalles. Els guanyadors, a més, poden fins i tot fotografiar-se en un podi virtual amb trofeus invisibles en la vida real però que es veuen en la pantalla del mòbil. El projecte compta amb la col·laboració del doctor en psicologia i professor de la Universitat Ramon Llull Joaquim Serrabona, especialitzat en nens.

Més informació
AutisMIND, un guia per als nens amb autisme
Videojocs per a nens amb paràlisi cerebral
Els nens volen ser youtubers
Avui et destaquem
El més llegit