Uriach entra a Alemanya, Suïssa i Àustria amb la compra de Sidroga

La farmacèutica assegura que l'operació li permetrà augmentar els ingressos un 25%

Oriol Segarra, CEO d'Uriach, en una imatge d'arxiu | Europa Press Oriol Segarra, CEO d'Uriach, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Uriach ha comprat l'empresa alemanya Sidroga. D'aquesta manera, la farmacèutica catalana s'assegura entrar als mercats d'Alemanya, Suïssa i Àustria, on també hi té presència la nova adquisició. Així ho ha explicat el CEO de la companyia, Oriol Segarra, durant una roda de premsa telemàtica en què ha presentat els resultats econòmics del 2020. 

Segons el directiu, aquesta operació permetrà a la farmacèutica augmentar els ingressos un 25%. L'empresa alemanya compta amb una plantilla de 150 persones i l'any passat va registrar una facturació de 60 milions d'euros. Tot i que encara no s'ha detallat el preu de la compra, Segarra ha explicat que la transacció es va tancar fa dues setmanes. 

Aquesta és l'única compra que la farmacèutica té previst fer aquest 2021, tot i que Segarra ha assegurat que esperen seguir creixent de manera inorgànica durant els propers tres o quatre anys. Durant l'any de la pandèmia, Uriach ha facturat 240 milions d'euros, un 5% més que l'any anterior. Pel que fa a l'ebitda, ha estat de 48 milions, també un 5% superior al 2019. 

La divisió de consumer healthcare ha estat la que més ha crescut, un 17,5% interanual, mentre que el B2B ha millorat un 5% fins arribar als 74 milions d'euros. Segarra ha explicat aquesta diferència amb un canvi intern de la companyia, que ha traslladat de B2B a consumer healthcare una línia de negoci.  

Més informació
Uriach llança productes per a mascotes
El sacrifici dels Uriach, sense oxímoron
Avui et destaquem
El més llegit