Vall Banc s’alia amb Microwd en un fons d’inversió social

El banc andorrà crea Vall Banc Fons Women Microfinance, un fons amb perspectiva social amb una inversió de tres milions d'euros

El director d'inversions de Vall Banc Ignacio Perea amb el fundador de Microwd Alejandro de León a les instal·lacions de Vall Banc | EP El director d'inversions de Vall Banc Ignacio Perea amb el fundador de Microwd Alejandro de León a les instal·lacions de Vall Banc | EP

L’entitat bancària andorrana Vall Banc ha impulsat la fundació del fons d’inversió social Vall Banc Fons Women Microfinance FI de la mà de la fintech Microwd. El banc andorrà, especialitzat en wealth management, ha fet una inversió de tres milions d’euros en aquest nou fons, que es distribuiran en 15.000 crèdits a empreses de tota l'Amèrica Llatina. Segons les previsions de Vall Banc, el VBF Women Microfinance té el potencial de generar fins a 40.000 llocs de treball en tot el continent. 

La banca andorrana defensa que un fons com VBF, que compleix, segons afirmen, vuit dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, no és només una aposta amb impacte social, sinó que també "augmenta els rendiments". El director d’inversions de Vall Banc, Ignacio Perea, estima que el nou fons, "a més de contribuir al desenvolupament de la societat, aspira a generar una rendibilitat d’entre un 6% i un 6,5%" en les seves inversions. 

Des de Microwd, una financera especialitzada en microcrèdits i recerca d’inversors per a emprenedores llatinoamericanes, celebren l’operació i les tendències empresarials que s’hi intueixen. "Estem encantats de veure que hi ha entitats com Vall Banc que volen deixar les coses millor que com les han trobades", afirma el fundador de Microwd, Alejandro de León. El banc andorrà identifica també aquesta tendència, tot remarcant que la inversió social i sostenible té "cada vegada més pes".

VBF Women Microfinance FI actuarà principalment a Mèxic, Perú, Nicaragua, Costa Rica, Panamà i Uruguay. La inversió de Vall Banc es repartirà en crèdits que es concediran d’acord amb a un algorisme desenvolupat per Microwd i que permet trobar les millors oportunitats d’inversió en projectes liderats per dones emprenedores. Segons afirma De León, "l’algorisme i el treball en el terreny ajuden a oferir una rendibilitat d’acord amb el mercat alhora que un impacte social notable".

Més informació
Vall Banc i el seu talismà per créixer a Espanya
Avui et destaquem
El més llegit