Una empresa de videojocs crearà 120 llocs de treball a Barcelona

Catalunya és la regió europea que més inversió atreu en el sector dels videojocs

L'empresa FunPlus creará 120 llocs de treball a Barcelona | iStock L'empresa FunPlus creará 120 llocs de treball a Barcelona | iStock

L’empresa de videojocs suïssa FunPlus crearà 120 llocs de treball al seu estudi de Barcelona com a part del projecte d’expansió de la companyia. FunPlus ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent ha assegurat que “avui ens hem reunit amb FunPlus, una empresa líder del sector dels videojocs i estem molt agraïts perquè hagi triat Catalunya i Barcelona com a part dels seus plans d’expansió”. Segons Torrent, “projectes com aquest reforcen el posicionament de Catalunya com un hub molt important en l’àmbit dels videojocs, un ecosistema que volem impulsar com a Govern, amb una estratègia específica, i de la mà de les companyies que han triat establir-se a casa nostra”. El titular d’Empresa i Treball també ha subratllat que el sector dels videojocs té “una gran capacitat d’atracció de talent, tant propi com de fora”.

FunPlus és un dels principals desenvolupadors de videojocs d'estratègia amb títols com State of Survival que compta amb més de 150 milions de descàrregues al món

El nou estudi de la firma de videojocs -que disposa d’un equip de més de 2.000 persones i 11 oficines arreu del món- serà l’únic de la companyia a Europa dedicat al desenvolupament i publicació de videojocs casuals per a dispositius mòbils, és a dir, aquells que s’han concebut perquè els usuaris hi juguin en partides curtes, de l’estil dels puzles. L’estudi de Barcelona “té un paper molt estratègic, atès que actualment som uns dels líders en jocs d'estratègia i ara volem aconseguir revolucionar i ser un referent del gènere casual per al mòbil, amb una oferta atractiva per a gairebé qualsevol usuari del món”, segons ha explicat el vicepresident de producte de FunPlus i responsable del nou estudi a Barcelona, Felipe Mata i Marcos.

FunPlus, un dels principals desenvolupadors de videojocs d'estratègia amb títols com King of AvalonGuns of Glory i State of Survival (150 milions de descàrregues arreu del món), va aterrar a Barcelona el 2019 amb només quatre treballadors i ha anat augmentant el seu equip de manera gradual en els darrers anys fins a la trentena que té actualment. Les oficines es troben avui al centre de la ciutat, al carrer de Casp, en un espai de 450m2, i amb el nou pla, l’empresa preveu arribar als 150 treballadors en els pròxims quatre anys. 

Més info: L’aposta catalana pels videojocs: creativitat i visió internacional

FunPlus ha escollit la capital catalana perquè ja comptaven “amb una important presència a la ciutat després d'haver-hi establert el centre d'operacions editorials. La creació d'un estudi de desenvolupament, ens permetrà fer un pas endavant en el nostre creixement com a companyia i revolucionar el desenvolupament de videojocs d'aquest gènere”, ha conclòs Mata.

Catalunya és el hub dels videojocs a Europa

Segons un estudi d’ACCIÓ, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.

D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa primera tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en l’àmbit dels videojocs, per davant d’Amsterdam, Irlanda, Suècia i les regions de Bordeus i París.

Més informació
Una empresa de videojocs aterra a Barcelona
Arranca el SAGA, el saló dedicat a promoure el català al món dels videojocs
Avui et destaquem
El més llegit