La visita (im)possible al Museu de les Aigües

Aigües de Barcelona mostrarà racons amagats de les seves exposicions amb un recorregut en vídeo per la Nit dels Museus

Els espais del Museu de les Aigües es podran visitar en vídeo per la Nit dels Museus | Cedida Els espais del Museu de les Aigües es podran visitar en vídeo per la Nit dels Museus | Cedida

El Museu de les Aigües de Barcelona s'obrirà en vídeo el proper 15 de maig per la Nit dels Museus. L’emissió, que es podrà veure a partir de les vuit de la tarda de dissabte al canal de Youtube d’Agbar, mostrarà espais inaccessibles per al públic d’un museu que actualment continua tancat a causa de les restriccions sanitàries. El vídeo complet estarà disponible durant tot el cap de setmana i fins dimarts 18, el dia internacional dels museus.

Els que es connectin al canal podran veure les instal·lacions més emblemàtiques del museu de la mà de la periodista i presentadora Candela Figueras. La comunicadora recorrerà espais populars des de la cascada de Gaudí fins la sala de l’electricitat, així com racons menys coneguts com el soterrani o el refugi antiaeri de la Central Cornellà. 

Figueras anirà acompanyada de diversos responsables i experts del Museu, que complementaran la visita amb dades i curiositats de tots els espais visitats. També acompanyarà l’audiència l’actriu Judit Martín, que interpretarà la científica experta en aigües Maria del Mar Rius, una peculiar professora que aportarà amples coneixements sobre el líquid element. La música tindrà el seu espai a la visita amb l'actuació de la cantant Suu a l'antic dipòsit circular.

La directora del Museu de les Aigües, Sonia Hernàndez, ha remarcat la importància cultural de la Nit dels Museus, un esdeveniment de què "no podien deixar de formar part". "Amb aquest format – afirma Hernàndez - volem que tothom conegui el Museu de les Aigües des d’una perspectiva diferent: la seva història, els seus espais, algunes curiositats de les instal·lacions, la importància de l’aigua a les nostres vides... sense cap barrera".

Aquesta proposta s’emmarca en el procés de transformació digital que Aigües de Barcelona va engegar l’any passat al Museu de les Aigües, una transició, diuen, feta per "adaptar-se a les noves necessitats de la societat" més enllà de les limitacions i condicionants de l’espai físic. Així, el Museu continua la seva "programació cultural i educativa de qualitat i interès" fins i tot enmig de les restriccions provocades per la pandèmia.

Avui et destaquem
El més llegit