Volkswagen instal·larà a Espanya la seva tercera fàbrica de bateries

El consorci alemany anuncia la nova planta amb l'objectiu de convertir l'Estat en un pilar estratègic de la seva electrificació

El conseller delegat del Grup Volkswagen, Herbert Diess, durant el New Auto Strategy Day | EP El conseller delegat del Grup Volkswagen, Herbert Diess, durant el New Auto Strategy Day | EP

El grup Volkswagen i Seat han confirmat que instal·laran a Espanya la seva tercera fàbrica de bateries. El CEO del consorci Herbert Diess així ho ha comunicat en el marc de l'acte New Auto Strategy Day, en què han exposat el full de ruta del grup durant la propera dècada. Segons Diess, aquesta instal·lació estableix l'Estat espanyol com un "pilar estratègic" de l'estratègia d'electrificació de la companyia.

Segons ha comunicat, el grup, juntament amb Seat, col·laboraran amb el govern espanyol per transformar l'Estat en un hub de mobilitat elèctrica, i demanaran la participació en el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (Perte) dedicat al vehicle elèctric que va presentar ahir l'executiu central. A més de la bateria, segons afirmen, la planificada línia de models d'automòbils petits elèctrics de Volkswagen es podria fabricar també a Espanya.

Segons Diess, el grup està "disposat a establir tota la cadena de valor de la mobilitat elèctrica a Espanya, inclosa la producció de vehicles elèctrics, així com els seus components". El conseller delegat preveu que, segons el context i el supor públic que puguin rebre els projectes, "l'any 2025 la família Small BEV podria fabricar-se a Espanya".

El responsable de Tecnologia del consorci i president del consell d'administració de Seat, Thomas Schmall, considera que les noves instal·lacions permetrien un subministrament "altament segur" per a la producció de vehicles elèctrics prevista a l'Estat. "Tal com a les fàbriques previstes a Salzgitter (Alemanya) i Skelleftea (Suècia), plantegem construir la potencial gigafàbrica juntament amb un soci estratègic". Per la seva banda, el conseller delegat de Seat i Cupra Wayne Griffiths ha donat suport a l'acollida de l'empresa al Perte. "El nostre objectiu – afirma – és cooperar amb el Govern per transformar el país en un hub europeu de mobilitat elèctrica i la planta de producció de Martorell en una fàbrica de vehicles 100% elèctrics".

Més informació
El xoc de trens per Seat a Catalunya
El Govern espanyol anuncia el PERTE del vehicle elèctric amb 4.295MEUR
Avui et destaquem
El més llegit