Zyrcular Foods lidera una aliança per la proteína vegetal de proximitat

L’empresa arriba a un acord amb Semillas Batlle, Metalquimia, Elian i la UdL un programa de promoció del conreu d’aquest aliment

Els assistents a la presentació de l'acord, presidida per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà | Cedida Els assistents a la presentació de l'acord, presidida per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà | Cedida

Zyrcular Foods, empresa dedicada a la producció, investigació i distribució de productes de proteïna alternativa, s'ha aliat amb la Universitat de Lleida i les empreses Semillas BatlleMetalquimia i Elian per promoure el conreu de proteïna vegetal de proximitat al país. El projecte, presentat en col·laboració amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, forma part del pla de fons europeus Next Generation EU del govern català.

Amb aquest projecte, l'empresa pretén "estructurar una cadena de valor que promogui el conreu de proteïnes vegetals pròpies del Mediterrani i la Vall de l'Ebre". La iniciativa Del Conreu a la Taula servirà, segons Zyrcular Foods, per promoure la producció local de proteïna vegetal amb una cadena de producció completament integrada al sud d'Europa.

Entre els objectius del pla consten la diversificació de l'economia rural, la reducció de la petjada de CO2 i de la dependència de matèries primeres d'altres regions; la innovació en el conreu de llegums local o l'adaptació de la proteïna vegetal a la dieta mediterrània. La proposta s'emmarca, així, en la línia tractora de la Generalitat dedicada a la creació d'un hub de proteïna alternativa a Catalunya amb una dotació de 134 milions d'euros.

Segons el CEO de Zyrcular Foods, Santi Aliaga, "el sector primari, la indústria alimentària i la gastronomia catalana són referents mundials". Per Aliaga, el país té l'obligació de "generar aliments de proximitat que s'adaptin al màxim al nostre paladar". En aquest sentit, el CEO d'Elian Andreu Martín defensa que la producció de proteïna vegetal local i adaptada a Catalunya és "l'única fórmula per aconseguir una alimentació d'alta qualitat, nutritiva, sostenible i en constant evolució".

Més informació
La "navalla suïssa" de la carn
Heura aixeca 16 milions d'euros en inversions
Avui et destaquem
El més llegit