• Ginraw, ginebra inspirada en Barcelona

Ginraw, ginebra inspirada en Barcelona

Dos emprenedors catalans creen una ginebra de gamma alta que cerca combinar tradició i modernitat

Els fundadors de Ginraw, Lluiís Jáuregui i Roger Burgués, presentant l'envàs del seu producte, el Ginraw
Els fundadors de Ginraw, Lluiís Jáuregui i Roger Burgués, presentant l'envàs del seu producte, el Ginraw
ACN
22 de Desembre de 2014
Act. 03 de Setembre de 2018
Concentrar l'essència de la ciutat de Barcelona en una ampolla de ginebra. Aquesta és la tasca que dos emprenedors catalans, Lluís Jáuregui i Roger Burgués, es van proposar a l'hora de crear Ginraw, la primera ginebra inspirada en Barcelona. "El producte final és una combinació de la tradició i la modernitat que caracteritzen aquesta ciutat", expliquen els seus creadors. Per això, Ginraw mescla la destil·lació tradicional del ginebró en un alambí de coure amb la destil·lació a baixa temperatura d'ingredients botànics mediterranis frescos (com llimona o llorer) amb d'altres exòtics (com fulles de llima kaffir, cardamom negre i llavors de coriandre) per crear aquesta ginebra de gamma alta.

Burgués i Jáuregi, fundadors i directors generals de Ginraw, es van conèixer fa anys treballant plegats en una multinacional i sempre van "somniar" en tirar endavant un projecte empresarial propi, que finalment ha cristal·litzat en Mediterranean Premium Spirits. Els dos socis van detectar una oportunitat de mercat en el món dels destil·lats de gamma alta, on Burgués i Jáuregi combinen experiència professional, tant pel que fa en el camp de les begudes alcohòliques com en els productes de luxe.

"El concepte de ginebra gastronòmica explota la relació entre la gastronomia i la cocteleria, dos mons molt vinculats per les tècniques innovadores d'elaboració que s'utilitzen actualment", ha explicat Jáuregi. Amb aquesta idea al cap, els dos emprenedors s'han rodejat de diversos experts del món gastronòmic, com el xef Xano Saguer, el sommelier Sergi Figueras, el mixòleg Javier Caballero i el mestre perfumista, Rosendo Mateu.

Després de centenars de combinacions, el grup d'experts va decidir que la fórmula final que es troba a l'interior de les ampolles de Ginraw és la que millor s'identifica amb Barcelona. "El resultat és una ginebra aromàtica, amb notes cítriques i florals, que dóna cos i volum en boca, amb una sensació de vellut, tocs especiats i efervescents i un matís fumat", segons expliquen els seus creadors.

Així va començar l'elaboració artesanal del primer lot de 5.000 ampolles numerades individualment, en format de 70 centilitres i un volum alcohòlic del 42,3%. La producció de Ginraw es fa exclusivament en una destil·leria de Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès). Jáuregui i Brugués han treballat durant mesos en la comercialització del producte, que es podrà tastar en diversos bars especialitzats i cocteleries del país.

El gintònic: una moda per a tots els gustos i butxaques
Si la moda del gintònic ha generat propostes sibarites com Ginraw, també té la seva versió més casolana. Una petita empresa barcelonina, The Kings of the Cool, ha llançat al mercat el Home Gin Kit: un equip domèstic perquè els amants d'aquesta beguda elaborin a casa seva la seva pròpia ginebra. "El producte permet unir la passió pel món de la ginebra i el concepte de 'fes-ho tu mateix' per elaborar la beguda a casa", expliquen els creadors d'aquest projecte empresarial.